Поділитись:

У "Садибі на джерелах" отруїлися майонезом

Четвер, 09 серпня 2018, 17:05
У

Епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, який виник після святкування 28 липня весілля в "Садибі на джерелах" Ківерцівського району, завершилося.

9 серпня з інфекційного відділення виписали 7 осіб, залишилось на лікуванні ще 3-є хворих. Всього захворіло 22 особи, бактеріологічно сальмонельоз підтверджено у 15 осіб, – повідомляє прес-служба Волинський обласний лабораторний центр.

За результатами лабораторних досліджень з 20 проб харчових продуктів сальмонелу виявлено в одній пробі (соус – майонез) та бактерії групи кишкової палички із зовнішнього середовища на харчоблоці (збудника сальмонельозу в змивах не виявлено).

Враховуючи результати лабораторних досліджень, ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема салати, заправлені соусом – майонезом.

З тістечка домашнього приготування, принесеного замовниками, виділені бактерії групи кишкової палички та стафілококу. Встановлені порушення могли сприяти поширенню інфекції та виникненню спалаху сальмонельозу.

За рекомендацією лабораторного центру діяльність комплексу тимчасово припинялась для проведення генерального прибирання та дезінфекції, проведення комплексу протиепідемічних заходів. У домашніх осередках та на об'єкті проведено дезінфекційні заходи, встановлено медичне спостереження за контактними.

Держпродспоживслужба Волині знайшла порушення у дотриманні санітарних вимог та безпечності продуктів.

До слова, 5 серпня в "Садибі на джерелах" отруїлися вдруге.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕЗАБУТНЄ ВЕСІЛЛЯ У "САДИБІ НА ДЖЕРЕЛАХ": ПОДРОБИЦІ

Надрукувати
мітки:
коментарів