Поділитись:

Регулярні пробіжки продовжують життя, – Супрун

Субота, 11 серпня 2018, 16:05
Регулярні пробіжки продовжують життя, – Супрун

Дослідники, які аналізували стиль життя більш як 55 тисяч людей упродовж 15 років визначили: регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки.

Про це у Facebook повідомила в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

Все завдяки тому, що біг дає кардіонавантаження, які так потрібні для здоров'я серця. Не обов'язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності вас приємно здивує. Бігайте упродовж 5-10 хвилин щодня у комфортному для вас темпі – і це вже спрацює. Втім, якщо можете, бігайте більше.

Щодо бігу є різні дослідження, але майже в кожному цифри вражають: для людей, що регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижувався на 45 %, а передчасної смертності – на 30 %.

Фізична активність – пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. Водночас, чим нижчий рівень активності, тим вищий ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9 % передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету та високого тиску.

Тож намагайтеся все життя проводити в русі. Будь-яка мінімальна, проте регулярна фізична активність дуже корисна для здоров'я.

Якщо у вас немає часу на біг, намагайтесь проводити активно кожну вільну хвилину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУПРУН РОЗПОВІЛА, ЧОМУ ВАЖЛИВО ВИМІРЮВАТИ СВОЮ ТАЛІЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів