Поділитись:

Розійшлися полюбовно: чим закінчився маршрутний конфлікт на Волині

П'ятниця, 10 серпня 2018, 16:00
Розійшлися полюбовно: чим закінчився маршрутний конфлікт на Волині

У департаменті інфраструктури і туризму Волинської ОДА відбулася зустріч перевізника, який працює за маршрутом "Луцьк-Дубище", з мамою Арсена Васєчка для вирішення конфлікту, який виник.

Нагадаємо: днями у софмережі з′явилася інформація про те, що водій вигнав із автобуса хлопчика, який із народження має інвалідність, та його супровідника. Як з′ясувалося, супровідник хлопчика, відповідно до законодавства, не мала права їхати безплатно. Про це у коментарі ІА "Конкурент" повідомила заступниця директора департаменту інфраструктури та туризму - начальниця управління транспорту та інфраструктури ОДА Наталія Остапкович.

Із її слів, відповідно до ст. 38 закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", діти-інваліди із одним супровідником мають право на безплатний проїзд лише у міському транспорті, а в іншому транспорті – приміському і міжміському – 50 %-знижку з 1 жовтня до 15 травня. Тобто супровідник хлопчика мусив сплатити повну вартість за проїзд.

До того ж, з′ясувалося, що в посвідченні як супровідник був вказаний батько хлопчика, а на той момент із хлопчиком їхала його тітка. Навколо цього і рогорівся скандал, адже жінка відмовилася платити і доводила, що може їхати безплатно. Водій, відповідно, доводив протилежне.

Перевізник відсторонив водія маршрутки від виконання обов′язків до з′ясування обставин конфлікту і був готовий його звільнити. Проте на сьогодні мама хлопчика не має претензій ані до водія, ані до перевізника, адже сама не знала про зміни в законодавстві, тому була впевнена у свої правоті. Жінка лише попросила перевізника провести роз′яснювальну роботу з водіями, щоби вони були лояльнішими до пасажирів. А також запропонувала розмістити у транспорті витяги із законодавства.

Мамі рекомендували у подібних випадках краще заплатити за проїзд, а вже потім вирішувати питання, щоби не травмувати дитину.

Надрукувати
мітки:
коментарів