Поділитись:

Помер декан факультету мистецтв СНУ Андрій Гордійчук

Середа, 15 серпня 2018, 09:35
Помер декан факультету мистецтв СНУ Андрій Гордійчук

Відійшов у вічність декан факультету мистецтв Східноєвропейського національного університетут ім. Лесі Українки, музикант, засновник чоловічого вокального квартету "Акорд" Андрій Гордійчук.

Андрій Гордійчук помер у ніч на 15 серпня. Про це повідомили у Facebook.

Прощання із музикантом розпочнеться сьогодні о 18:00 в нижньому храмі Кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку. Похорон – 16 серпня о 11:00 годині.

Андрій Гордійчук народився 8 грудня 1955 р. у с. Радянське Млинівського району Рівненської обл. Закінчив Луцьке педагогічне училище (1975), музично-педагогічний факультет Рівненського педагогічного інституту імені Д.З. Мануїльського (1979). Музично-педагогічну та творчу діяльність розпочав у 1979 р. в Луцькому педінституті імені Лесі Українки викладачем музично-теоретичних дисциплін.Помер декан факультету мистецтв СНУ Андрій Гордійчук

З 1979 р. до 1986 р. – керівник духового оркестру педагогічного інституту. У 1990 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: "Педагогічні умови формування музичної культури студентів педвузів". У науковому доробку А.М. Гордійчука понад 30 наукових публікацій з питань музично-естетичного виховання студентської молоді. У 1995 році А.М. Гордійчук створив чоловічий вокальний квартет "Акорд" зі студентів інституту мистецтв ВДУ імені Лесі Українки. Гордійчук зробив понад 150 обробок та перекладів музичних творів для чоловічого квартету, частина з яких увійшла до навчально-методичного посібника "Латрія", репертуарного збірника "Встань, козацька славо…"

Засновник та організатор Всеукраїнської науково-практичної конференції "Теорія і практика співацького процесу в навчальному закладі: традиції і перспективи". Керівник програми обміну мистецькими колективами громадської спілки "Мости в Україну".

Редакція Інформаційного агентства "Конкурент" висловлює щирі співчуттярідним та близьким Андрія Гордійчука.

Надрукувати
мітки:
коментарів