Поділитись:

Що робити, коли смарфон впав у воду

П'ятниця, 17 серпня 2018, 08:21
Що робити, коли смарфон впав у воду

Однією з найбільш частих поломок смартфонів є проникнення рідини всередину пристрою.

Така проблема є другою найчастішою скаргою в сервісних центрах після розбитого екрану, – пише "Сегодня".

Контакт з рідиною сучасним смартфонам дуже шкідливий, оскільки призводить до плачевних наслідків. Що характерно, іноді навіть не рятують водонепроникні властивості, оскільки з часом захисні властивості погіршуються.

Важливо також розуміти, що гарантія виробника розповсюджується лише на потрапляння в смартфон вологи, а якщо в пристрій потрапила вода, сервісний центр має право відмовити в гарантійному ремонті, оскільки про це часто згадується в інструкції і гарантійному листі.

Чим небезпечна вода для смартфона?

Вода потрапляє в корпус смартфону через отвори в корпусі (мікрофон чи динамік) і надовго залишається всередині. Як відомо, вода є хорошим провідником, тому може викликати коротке замикання.

У результаті окислюються контакти всередині, виникають проблеми з акумулятором і дисплеєм, наприклад з'являються білі засвітки, смужки і плями на екрані. Вода дуже швидко проникає між шарами дисплейного модуля і потрапляє на підсвічування. І чим довше зволікати з ремонтом смартфону після попадання води, тим більше модулів пошкоджуються, відповідно, зростає ціна на ремонт.

Що не можна робити?

Не сушити феном. Це досить поширений міф. Сушити феном не можна з двох причин: фен не висушить вологу всередині пристрою, а також підвищить температуру корпусу і викличе перегрів електроніки, а це ще гірше.

Не класти телефон в рис. Дуже часто можна прочитати на форумах, в коментарях і навіть на різних сайтах рекомендації про те, що рис "виводить" воду зі смартфону. Рис добре вбирає вологу, але не воду. Рисова ванна допоможе частково осушити пристрій лише зовні, але не всередині. Вода всередині смартфона залишиться і буде окислювати контакти або викличе коротке замикання.

Не розбирайте смартфон. По-перше, без спеціальних інструментів зробити це дуже складно, до того ж потрібні необхідні навички: треба розуміти, що і коли потрібно від'єднувати, які деталі перестали працювати, а які ще можна врятувати. У процесі самостійного ремонту також часто можна пошкодити компоненти телефону, зокрема дисплей.

Що робити, коли смартфон втонув?

Рішення проблеми досить просте – швидко нести в сервісний центр. Чим швидше ви звернетеся до фахівців, тим більша ймовірність врятувати техніку.

Акумулятор необхідно буде замінити, оскільки він найсильніше страждає від вологи. У всіх акумуляторах є спеціальний круглий індикатор, який в справної батареї має вигляд білого кола, а після попадання в воду забарвлюється в червоний колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФАХІВЦІ НАЗВАЛИ ПОМИЛКИ ПРИ ЗАРЯДЦІ СМАРТФОНІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024