Поділитись:

Освітянам на Волині затримали зарплату і відпускні

П'ятниця, 17 серпня 2018, 10:35
Освітянам на Волині затримали зарплату і відпускні

Освітяни з Рожищенського та Іваничівського районів поскаржилися щодо несвоєчасної виплати частини заробітної плати та відпускних за літній період 2018 року.

Про це інформує управління Держпраці у Волинській області.

Упродовж липня представники Держслужби перевірили у відділах освіти цих районів дотримання законодавства про працю в частині нарахування та виплати всіх коштів при наданні щорічної відпустки та матеріальної допомоги на оздоровлення.

У результаті встановили порушення вимог статті 115 КЗпПУ щодо регулярної виплати зарплати та відпускних. Виявлено порушення вимог частини 1 статті 21 Закону України "Про відпустки" – зарплата за час відпустки не виплачується за три дні до її настання. Помісячний розпис освітньої субвенції на 2018 рік не забезпечує повною мірою виплату заробітної плати педагогічному персоналу.

У Рожищенському та Іваничівському районах встановлено, що заробітна плата, відпускні та матеріальна допомога на оздоровлення працівникам за червень були виплачені в повному обсязі. Проте у Рожищенській РДА решта відпускних виплачено у липні, а у Іваничівському районі за липень відпускних виплачено лише 11 %, решта не оплачено через незабезпеченість коштів. 89 % заробітної плати та відпускних планувалося виплатити до 15 серпня.

Начальникам відділів освіти та молоді Рожищенської та Іваничівської РДА внесено приписи, якими зобов'язано усунути виявлені порушення згідно чинного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів