Поділитись:

Не провокували, а відговорювали, – патрульні прокоментували інцидент біля Луцькради

П'ятниця, 17 серпня 2018, 11:05
Не провокували, а відговорювали, – патрульні прокоментували інцидент біля Луцькради

У Патрульній поліції Волинської області спротсували інформацію про те, що начебто їхня працівниця провокувала чоловіка, який хотів вчинити самогубство біля міської ради.

"Ми переконливо спростовуємо дану інформацію, адже патрульні поліцейські, які були на місці події, жодним чином не хотіли нашкодити хлопцеві, навпаки: вони докладали всіх можливих зусиль, аби відговорити його від згубного вчинку", – заявили в поліції.

Як пояснили патрульні, інспекторка Юлія Горбач була в складі екіпажу, який прибув першим на місце події, вона спілкувалась з хлопцем, просила його не чинити нічого з собою, координувала дії інших служб, оперативно доповідала інформацію. Патрульна апелювала до того, що молодий чоловік мусить жити заради двох своїх братів, адже таким вчинком він навряд чого доб'ється. А інспекторка Іванна Сеник, про яку згадували на прес-конференції 16 серпня, також жодним чином не висловлювалась проти чоловіка. Вона третій рік працює в поліції і має досвід спілкування у схожих ситуаціях, адже неодноразово була на таких викликах.

Крім того, зазначили в поліції, патрульні мусили відбиватись від нападок інших учасників цієї події, які висловлювали претензії до правоохоронців.

"Зауважимо, що до дій чи бездіяльності, які спричинили цю подію, ми стосунку не маємо. Тоді на місці події патрульні здійснювали охорону публічної безпеки, зокрема інспекторка Іванна, в якої вдома залишаються три маленькі донечки, поки вона несе службу", – йдеться у заяві.

Як розповіли у відомстві, патрульні близько години перебували на місці події, також прибули керівники міського відділку поліції та управління патрульних, зокрема командир 2 роти Василь Арсенюк – теж учасник АТО.

"Переконані, що це також сприяло тому, що згубного вчинку хлопець таки не вчинив. Ми розуміємо, що таким чином взяли частину гніву учасників та головного винуватця події на себе, і готові до цього, але виступаємо проти публічних заяв окремих осіб, які є надуманими, безпідставними і дискредитують репутацію Патрульної поліції", – наголосили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "НІКОЛИ НЕ ВЧИНЯЙТЕ СОБІ ШКОДУ", – ПСИХОЛОГ ОЛЕНА ЗВЄРЄВА ДО АТОВЦІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів