Поділитись:

У Луцьку здорожчає вода

П'ятниця, 17 серпня 2018, 16:51

Під час відкритих громадських слухань ухвалили рішення про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення у Луцьку.

Про це інформує прес-служба Луцької міської ради.

Серед основних чинників, які спричинили таку необхідність, назвали підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення бази оподаткування по розміру ставок збору за спеціальне користування водними ресурсами, збільшення вартості солі, підвищення ціни на електроенергію (підвищення ціни на 12.3% відносно закладеної у тариф), збільшення екологічного податку та податку на землю.

Якщо сьогодні чинний тариф на централізоване водопостачання становить 4 грн 82 коп. (усі цифри – без ПДВ) за кубічний метр води, то запропонована вартість становитиме 5 грн 64 коп. за кубічний метр. Централізоване водовідведення – 5 грн 9 коп., коригований тариф – 5 грн 88 коп. Постачання холодної води з використанням внутрішньобудинкових мереж 5 грн 23 коп., заплановано – 6 грн 14 коп. Вартість водовідведення з використанням внутрішньобудинкових мереж на разі становить 5 грн 49 коп., пропонується – 6 грн 40 коп. Запропоновані тарифи схвалені Національною комісією РЕКП.

"Прикро, що ми відстаємо від актуальних тарифів. Процедура актуалізації є трохи затягнутою, звичайно, хотілося б якомога її спростити, адже уже з 1 жовтня передбачено чергове підвищення тарифів на електроенергію, а це є і складовою тарифу на водовідведення та водопостачання, і ми знову матимемо різницю в тарифах. Різниця на сьогодні уже накопичилася і становить неприємні цифри, які потрібно якимось чином компенсувати", – розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад.

До слова, про ймовірне здорожчання води підприємство "Луцькводоканал" повідомляло ще у травні.

Надрукувати
мітки:
коментарів