Поділитись:

Невідомі особи підбурюють атовців до самогубства, – Луцькрада

П'ятниця, 17 серпня 2018, 16:16

Луцька міська рада звернулася до правоохоронців з проханням здійснити перевірку та дати оцінку подіям, що відбулися біля мерії. Йдеться про спробу атовця вчинити самогубство.

Відповідний лист підписав в.о. міського голови Григорій Пустовіт.

Нагадаємо: атовець мотивував свій вчинок тим, що депутати міської ради зняли кошти з будівництва реабілітаційного центру для учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВИРВАЛИ ЗАПАЛЬНИЧКУ З РУК: РОЗПОВІЛИ ДЕТАЛІ ІНЦИДЕНТУ ПІД ЛУЦЬКРАДОЮ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

"Дійсно, під час засідання позачергової сесії міської ради депутати прийняли рішення про виділення коштів у сумі 7,2 млн грн на завершення ремонтних робіт та придбання обладнання для ЗЗСО №27 у 55-му мікрорайоні міста, аби 1 вересня 2018 року відкрити цей навчальний заклад. Майже 5 млн грн, необхідних для введення школи в експлуатацію, було знято з реконструкції Центру первинної медико-санітарної допомоги під реабілітаційний центр для учасників бойових дій у зоні проведення АТО. Однак кошти за два місяці будуть повернуті. Наразі проектно-кошторисна документація на будівництво центру проходить стадію еспертизи, яка триватиме щонайменше до кінця вересня. Рішення зняти ці кошти попередньо узгоджено з керівництвом Волинської обласної ради та облдержадміністрації", – пояснив в листі Пустовіт.

Із його слів, про такі дії міської і обласної влади поінформовано учасників АТО, які були присутні на сесії міської ради.

"Зважаючи на обставини, окремі особи здійснюють маніпулювання навколо цього питання, підбурюють учасників АТО до спроб самогубства, закликають до радикальних дій, використовуючи та спрямовуючи їх на неправомірні вчинки, та відстоюють таким чином свої політичні та інші інтереси", – зазначив в.о. міського голови.

Тому Пустовіт просить правоохоронні органи виявити осіб, "які підбурюють учасників АТО до радикальних, неправомірних дій, підштовхують до спроби самогубства, маніпулюють їх свідомістю, ставлять під загрозу здоров′я і життя самих бійців та інших громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕ ПРОВОКУВАЛИ, А ВІДГОВОРЮВАЛИ, – ПАТРУЛЬНІ ПРОКОМЕНТУВАЛИ ІНЦИДЕНТ БІЛЯ ЛУЦЬКРАДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів