Поділитись:

Відомо, чи отримають волинські освітяни компенсацію за суботній перший дзвоник

Неділя, 19 серпня 2018, 15:10
Відомо, чи отримають волинські освітяни компенсацію за суботній перший дзвоник

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна розповіла, що дирекція школи має сама визначити коли їй проводити урочисту лінійку до Дня Знань – чи то 1 вересня, в суботу, чи вже в понеділок.

Головна освітянка Волині здивована, що проблема виникла звідти звідки її не чекали. Про це вона зазначила у коментарі для ІА "Конкурент".

"Якби по календарю перше вересня було би в неділю - жодних проблем не було б і ніхто би не планував розпочинати навчальний процес в неділю. Відповідно, субота теж вихідний день і в багатьох школах, які працюють з п'ятиденним режимом. Тому сьогодні дирекція шкіл, відповідно до закону "Про освіту", де автономія і в освітньому плані, мають право самі вирішити коли їм краще: чи вони зберуться всі в суботу тільки щоб урочистою лінійкою відзначити День Знань, чи проведуть лінійку в понеділок і продовжать навчання. Ніякої компенсації за це не передбачено. Тому що День Знань - це свято, навіть якщо воно буде в суботу", - сказала Людмила Плахотна.

Нагадаємо, що раніше Міністерство освіти і науки повідомляло, що рішення про проведення свята першого дзвоника приймає кожен навчальний заклад особисто, тому свято може бути проведено як 1 вересня (в суботу), так і 3 вересня (в понеділок).

В слід за цим на офіційному сайті Профспілки працівників освіти і науки опублікували заяву, в якій освітяни хочуть компенсації за проведення Дня знань у суботу, 1-го вересня.

Надрукувати
мітки:
коментарів