Поділитись:

Google запускає новий месенджер

Вівторок, 21 серпня 2018, 21:05

За останні роки компанія Google випустила вкрай багато різних сервісів для спілкування, однак всі вони, кажучи чесно, виявилися невдалими. Справа зовсім не в тому, що вона створює погане програмне забезпечення, а в зовсім іншому – слабкій зацікавленості користувачів.

В інтерв'ю виданню The Verge один зі співробітників Google повідомив про те, що компанія знайшла спосіб зробити свій новий месенджер популярним. Вдалося з'ясувати, що хоч зараз в світі і існує щось на зразок WhatsApp, однак багато користувачів як і раніше активно користуються SMS і MMS, хоча останніми, звичайно, значно рідше. Це говорить про те, що люди вважають кращим використовувати стандартні засоби зв'язку, які доступні всім і кожному, – повідомляє itechua.com.

Саме це спонукало компанію Google створити заміну WhatsApp, яка буде прямо "з коробки" вбудована в усі смартфони, що працюють на базі операційної системи Android. Новий месенджер не буде потрібно активувати, а прив'язаний він виявиться до тієї SIM-карті, яка вставлена ​​в мобільний пристрій. Крім того, створюється стандарт RCS, який стане повноцінною заміною SMS. Для його підтримки зараз "пошуковий гігант" веде переговори більш ніж в п'ятьма сотнями стільникових операторів.

Говорити про успіх Android Chat, а саме так називатиметься новий месенджер Google, покирано, адже ще не був запущений, однак вже зовсім скоро це відбудеться. За попередніми даними, компанія запустить свій фірмовий сервіс для спілкування в першій половині листопада. З його допомогою користувачі зможуть обмінюватися текстовими повідомленнями, пересилати файли і зображення, відправляти голосові повідомлення, дзвонити по відеозв'язку, а також створювати відеоконференції для двох і більше осіб.

Ймовірно, спершу він працюватиме тільки в США і Європі, а потім можливість користуватися ним нададуть жителям інших країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ FACEBOOK ВИДАЛЯЄ ДЕЯКІ ПУБЛІКАЦІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів