Поділитись:

Волинські посадовці не привласнювали державних коштів, – Мініоборони

П'ятниця, 01 квітня 2016, 17:04
Волинські посадовці не привласнювали державних коштів, – Мініоборони

Будівництво фортифікаційних споруд на території Донецької області, яке здійснювали волинські будівельники, відповідало вимогам проектної документації.

Як зазначено у листі Міністерства оборони України до Волинської облдержадміністрації, за результатами перевірки ефективності використання коштів порушень з боку посадових осіб не було, – повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Як відомо, декілька тижнів з'явилася інформація про причетність посадових осіб ОДА до привласнення державних коштів під час зведення на території Донецької області фортифікаційних споруд. Зокрема, в безпідставному зменшенні реальних витрат бюджетних коштів за рахунок встановлення дешевших металевих контейнерів замість залізобетонних конструкцій. В облдержадміністрації цю інформацію спростували.

В підтвердження того, що звинувачення є неправдивими, надаємо витяг з листа Міноборони:

"Відповідно до рішення Президента України та постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року №107 "Про деякі питання забезпечення у 2015 році будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави" Волинською обласною державною адміністрацією будівництво фортифікаційних споруд з використанням металевих контейнерів 5 та 20 футів здійснювалося за відповідною технологією та згідно з технічним рішенням робочої документації, яка розроблена Державним підприємством Міністерства оборони України "Центральний проектний інститут".

Читайте також: "Це липовий піар", – Гунчик про розкрадання грошей на будівництві оборонних споруд

Читайте також: "Халтурні" бліндажі будували не лише волиняни, – ЗМІ

Встановлення зазначених контейнерів поєднувалось з використанням бетонних та армувальних конструкцій, а отже не призвело до зниження захисних властивостей командно-спостережних пунктів та укриттів для особового складу.

Враховуючи викладене, будівництво фортифікаційних споруд у згаданих районах Донецької області відповідало вимогам документації, а під час приймання від виконавця якість виконаних робіт перевірялася кваліфікованими спеціалістами Волинської обласної державної адміністрації та Міністерства оборони України".

Разом з цим, як зазначається у листі, за результатами перевірки ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених для будівництва фортифікаційних споруд, яку проводила Рахункова палата України в січні 2016 року, порушень з боку посадових осіб не виявлено.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
28 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
15:05
21 березня 2024