Поділитись:

Лучани VS «Електротермометрія»: хто переможе у війні за гуртожиток (відео)

Субота, 02 квітня 2016, 09:28
Лучани VS «Електротермометрія»: хто переможе у війні за гуртожиток (відео)

Мешканці луцького гуртожитку, що належить ПАТ "Електротермометрія", у судах воюють з екс-керівництвом. Люди намагаються довести, що підприємство незаконно приватизувало колишнє відомче житло.

Через це вони й не можуть вже більше 20 років оформити право власності на свої квартири та частенько вислуховують погрози про виселення на вулицю, – інформує Четверта влада з посиланням на сюжет ТРК "Аверс".

У Луцьку на бульварі Дружби народів, 4 розташований гуртожиток ПАТ "Електротермометрія". Ще у 1994 році на хвилі тотальної приватизації підприємство внесло до свого статутного капіталу цю дев`ятиповерхівку. Хоча увесь житловий фонд за діючим тоді законом мав передаватися у комунальну власність. З тих пір будинок став одним із тих, по яких тривають судові епопеї.

В одній із кімнат проживає лучанка Наталія Бондарук. У 1991 році жінка влаштувалася на роботу на завод. Керівництво видало ордер на проживання у відомчому гуртожитку та усну обіцянку, що квадратні метри в подальшому будуть закріплені за родиною.

"Як був ще старий Малихін (колишній генеральний директор ВАТ "Електротермометрія" Олег Іванович Малихін – К), то він нам дав дозвіл приватизовувати. А потім сталося, що він десь в аварію попав, син прийшов і там все те діло зам`ялося. В 1994 році ми подавали в суд. ми його виграли", – розповідає мешканка будинку Наталія Бондарук.

Однак надії мешканців на те, що вони зможуть приватизувати надане заводом житло швидко розвіялися. У касаційній інстанції скасували рішення волинських суддів, аргументуючи це тим, що справу розглядали у судах, яким вона не підсудна.

"Господарський суд Волині задовольнив суд прокурора до ВАТ "Електротермометрія". Львівський апеляційний адміністративний суд скасував це рішення і закрив справу і Вищий спеціалізований суд залишив це рішення Львівського апеляційного адміністративного суду в силі, оскільки вважали, що даний позов не повинен розглядатися в площині господарських спорів", – розповідає представник мешканців гуртожитка у суді Микола Сорокопуд.

Тоді мешканці гуртожитку вирішили повторно звернутися вже до міськрайонного суду. Люди вимагають визнати багатоповерхівку об`єктом міської комунальної власності. На стороні позивачів і Фонд держмайна.

"Регіональне відділення погоджується з тим, що гуртожиток, який знаходиться на Дружби народів, 4 у Луцьку, дійсно був включений незаконно до статутного капіталу із порушенням вимог чинного законодавства", – каже представник регіонального відділення Фонду державного майна Ольга Божкова.

Поки ж крапку у цій справі не поставили мешканці гуртожитку фактично безправні в оселях, де мешкають більше 25 років. Людям часто доводиться вислуховувати погрози про можливе виселення на вулицю.

"Як комендант десь добре нап`ється, мені особисто казав, що він мене вижене. То як я сюди заселилася він ще взагалі дитиною був, але він друг директора", – каже мешканка Наталія Бондарук.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024