Поділитись:

Укрзалізниця спростувала інформацію про дороге паливо від WOG

П'ятниця, 01 квітня 2016, 18:38

Інформація про те, що ТОВ ВОГ Аеро Джет після перемоги в тендері на поставку дизпалива Укрзалізниці підвищила його вартість, не відповідає дійсності і спрямована на дискредитацію сторін.

Про це заявила в своєму прес-релізі філія Центру забезпечення виробництва держпідприємства, інформує видання "Лига.net".

ПАТ "Укрзалізниця" здійснює закупівлю дизельного палива у постачальника компанії ВОГ Аеро Джет за ціною нижче ринкової.

"Відкриття конкурсних пропозицій відбулося 19 лютого, а затягування з оформленням договору з переможцем торгів – компанією ВОГ Аеро Джет відбулося через оскарження процедури торгів іншими учасниками в Антимонопольному комітеті", – сказано в прес-релізі.

У підсумку АМКУ відмовив у задоволенні наданих скарг і визнав тендер законним, додали в ЦОП.

За час, що минув від оголошення пропозицій до підписання договору, ціни на ринку нафтопродуктів збільшилися, а згідно з укладеним договором ціна товару може бути змінена відповідно до чинного законодавства про держзакупівлі.

Відзначається, що обґрунтувати внесення зміни цін в договір, в разі зростання вартості на товар на ринку, потрібні документальні укладення державних експертних установ.

Тому, згідно з експертними висновками, наданими ЦОП державними спеціалізованими установами станом на 29 березня 2016 року, середня ринкова вартість однієї тонни дизпалива з урахуванням ПДВ становить:

  • За даними ДП Держзовнішінформ – 17,2 тисяч гривень – 19,58 тисяч гривень (ринковий рівень);
  • За даними Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз – 19 195 тисяч гривень (середня ринкова ціна).

"Відповідно ПАТ Укрзалізниця закуповує дизпаливо за ціною, значно нижчою в порівнянні із середньоринковими цінами", – підсумували в прес-службі ЦОП.

Однак станом на 28 березня 2016 року вартість дизпалива у WOG становила 19 580 грн/т.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що компанія ВОГ Аеро Джет нібито підвищила вартість дизпалива для Укрзалізниці на 21 % в порівнянні з ціною, запропонованою під час тендеру.

Надрукувати
мітки:
коментарів