Поділитись:

У Луцькраді розповіли про розробку нового історико-архітектурного плану міста

Середа, 22 серпня 2018, 13:03
У Луцькраді розповіли про розробку нового історико-архітектурного плану міста

Під час розроблення нового історико-архітектурного плану будуть враховані 20-30 роки Луцька.

Розробка опорного історико-архітектурного плану міста важлива тим, що на його основі буде формуватися генплан Луцька. Про це йшлося 22 серпня під час "бюджетної" комісії.

Історик, завідувач відділом Українського державного інституту культури Ігор Сьомочкін розповів, що всі зони і межі охоронних зон, історичних ареалів і зон регулювання ландшафту – в процесі перевірки.

"Ми велику увагу звертали на Луцьк 30-х років. Саме тоді працював архітектор Сергій Тимошенко. Тому важливо, щоб в ці зони входили вулиці Кривий Вал, Бандери. Бо Луцьк – це не тільки пам'ятки давнини, а й пам'ятки цегляного стилю. І важлива археогологія – це щойно виявлені пам'ятки. Але проблема в тому, що немає археологічного законодавства… Та й ландшафт для Луцька важливий, бо в'їжджаєш і бачиш, як розкриваються архітектурні домінанти з боку Ковельської", – сказав Ігор Сьомочкін.

Він додав, що комплексна охоронна зона передбачає, окрім заповідника, територію від Братського мосту до монастиря тринітаріїв.

Начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Петро Троневич зазначив, що не можна опорний план робити просто так. Адже існує порядок, державні будівельні норми і визначення охоронних зон.

Надрукувати
мітки:
коментарів