Поділитись:

Що не можна нагрівати повторно

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 25 серпня 2018, 07:40
Що не можна нагрівати повторно

Ми частенько нагріваємо двічі, а то й тричі ті чи інші продукти. А вони при такому частому нагріванні не те, що втрачають свою харчову цінність, а нашкодити можуть. Навіщо так ризикувати?

Отож, якщо ви коли-небудь нагрівали повторно хоч якийсь із цих продуктів, краще старайтеся цього більше не робити. Чому? А прочитайте.

Гриби. Вони майже повністю складаються з білка, але цей білок відрізняється від тваринного. Тому будь-які страви з цим продуктом не варто розігрівати. Якщо вони охолонуть, то не лише втратять частину своїх смакових властивостей, а й можуть стати небезпечними для шлунка. Білки в грибах перетворюються в речовини, здатні викликати отруєння.

Яйце. Яєчню або омлет у жодному разі не можна готувати з вечора, а потім нагрівати. Токсини, що утворюються в яєчному білку після того, як їх помістили в мікрохвильовку, можуть бути причиною хворобливих відчуттів в шлунку і порушення роботи кишечника.

Картопля. Вона повністю втрачає свою харчову цінність, якщо її розігрівають. До того ж, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі. У ній утворюються речовини, які викликають нудоту або харчове отруєння.

Шпинат. Він багатий нітратами і залізом. При повторному нагріванні ці нітрати можуть перетворюватися в нітрити та інші канцерогени. Тобто шпинат буквально стане отруйним і буде провокувати розвиток раку в організмі.

Курка. Так само, як гриби, курка багата білками, на які негативно впливає повторний підігрів. Це може викликати проблеми з травленням. Якщо ви дійсно хочете розігріти приготовлену курку, краще робити це при низькій температурі протягом тривалого часу.

Рослинна олія. Соняшникова нерафінована олія, олія волоського горіха і лляна олія мають дуже низьку температуру горіння. Коли їх розігрівають провторно, вони стають гіркими. Тому потрібно уникати використання таких олій для приготування гарячих страв або випічки. Вони хороші тільки в маринадах і салатах.

За матеріалами Еспресо.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів