Поділитись:

Уряди в Україні треба міняти раз на рік, – політолог

Неділя, 03 квітня 2016, 12:42
Уряди в Україні треба міняти раз на рік, – політолог

Україні зараз не завадило б міняти уряд регулярно. Наприклад, раз на рік, щоб кожен уряд працював над якоюсь реформою і йшов після виконання певного завдання. Зараз же зміна уряду в українських реаліях потрібна для того, щоб працював державний механізм.

Таку думку "Аналітичній службі новин" (АСН) висловив політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

"Чи є перспективи після обрання нового голови уряду – залежатиме від того, який саме уряд сформується, в яких саме умовах, в якому саме контексті прийде до влади. За великим рахунком Україні зараз потрібна регулярна зміна урядів під виконання конкретних завдань і під проведення конкретних реформ. Рік-півтора працюють і роблять реформу в призначений термін. Така ситуація була б надпродуктивною. Але зараз великих надій на те, що зі зміною уряду зміниться щось на краще в житті простих людей, я б не покладав. Але зміна уряду потрібна для того, щоб просто працювала державна машина", – зазначив політолог.

На думку Горбача, ще багато залежатиме від того, як саме буде змінено уряд. Головне, чи вдасться йому заслужити довіру населення.

"Якщо уряд буде змінено таким чином, що він викличе додаткову довіру від громадськості і виборців, то політикам буде видано додатковий карт-бланш у проведенні реформ. Це буде ще півроку-рік часу. І це буде добре. А ось якщо зміна уряду пройде таким чином, що довіри політики не отримають, то це означатиме, що все одно доведеться повертатися до ідеї дострокових парламентських виборів. Як на мене, Гройсман – непоганий кандидат, якщо оцінювати його діяльність ще до того, як він приступив до роботи прем'єром. Його бекграунд, досвід у керівництві, в управлінні у Вінниці, у нього є досвід роботи в уряді віце-прем'єром. Якихось нарікань на його роботу або його працездатність поки ще немає. Можна було б йому дати шанс показати себе", – наголосив експерт.

Втім, політолог не виключає ситуації, коли прем'єром стане не Гройсман, а якийсь інший кандидат.

"У такому випадку може з'явитися або повернення до ідеї з прем'єрством Яресько або ідея щодо якогось іншого кандидата. Абсолютно несподіваного і не анонсованого раніше", – підсумував Горбач.

Надрукувати
мітки:
коментарів