Поділитись:

Поляки передумали давати гроші на малиновий бізнес на Волині

Понеділок, 27 серпня 2018, 17:20
Поляки передумали давати гроші на малиновий бізнес на Волині

Міністерство закордонних справ Польщі відмовилося надати субсидії на закладання плантацій малини на Волині.

Ця інформація з'явилась у відповідь на заяву голови Незалежної профспілки польських фермерів "Солідарність" Терези Халас про можливі негативні наслідки такого кроку для ягідного бізнесу Польщі, – повідомляє AgroTimes.

Після повідомлення у ЗМІ про плани МЗС Польщі фінансово підтримати створення плантацій малини в Україні Тереза Халас надіслала лист міністру закордонних справ Яцеку Чапутовічу, в якому зазначила, що НПФ "Солідарність" виступає проти такої діяльності, оскільки вона може лише погіршити складну ситуацію, в якій опинилися польські виробники плодово-ягідної продукції через критично низькі ціни цього року.

На думку Терези Халас, безкоштовна комплексна допомога для створення плантацій малини в Україні (включаючи саджанці найкращої якості, засоби захисту рослин (ЗЗР), безкоштовну професійну консультаційну допомогу) призводить до погіршення цінової ситуації на ринку і ставить українських фермерів у привілейоване становище порівняно з польськими фермерами.

У МЗС Польщі дослухалися до аргументів Терези Халас і вирішили припинити дію договору про субсидіювання проекту "Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив".

Нагадаємо: проект "Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив" виграв грант у розмірі 61 тис. євро на конкурсі МЗС "Польська допомога", який координує ООН. Він передбачав створення у Волинський області 10 га малинових плантацій із використанням 70 тис. саджанців кращих сортів малини, ЗЗР, технічного обладнання і комплексної експертної підтримки. Також проектом передбачалось укладення довгострокових контрактів із виробниками саджанців та переробними підприємствами Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 ТОНН ПОЛУНИЦІ В ДЕНЬ: НА ВОЛИНІ РОЗВИВАЮТЬ ПОЛУНИЧНИЙ БІЗНЕС (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів