Поділитись:

Супрун спростувала міф про вісім склянок води на день

Середа, 29 серпня 2018, 08:15

Вода безумовно дуже корисна, але тоді коли ви п'єте стільки, скільки потрібно вашому організму, – переконана в.о. Міністра охорони здоров′я Уляна Супрун.

А от щодо переваг для здоров'я надлишкової кількості води немає жодних науково підтверджених доказів. Міф про вісім склянок води на день якраз один із таких. Про це написала вона у Facebook.

Сьогодні ніхто достеменно не знає, звідки пішло переконання про вісім склянок. Його ще пов'язують з рекомендаціями американської Ради з питань харчування (U.S. Food and Nutrition Board) 1945 року, яка радить дорослим вживати 2,5 літри води на день. Ця інформація швидко розійшлася серед суспільства, проте багато людей проігнорували ще одне речення в рекомендаціях: більша частина цієї кількості води міститься у вже готових продуктах. Адже переважно вся їжа містить воду, особливо овочі та фрукти. Тож, коли ви їсте, ви вже поповнюєте водний баланс. А про ту воду, якої бракує вашому організму, він вам повідомить сам – відчуттям спраги.

Зі слів Супрун, єдиних норм споживання рідини не може бути, бо це залежить від багатьох факторів, які слід розглядати в кожному конкретному випадку. Наприклад, наша їжа, спожита упродовж дня, погода, одяг, робота кишківника, лактація тощо.

Універсальна порада – пийте, коли ви відчуваєте спрагу. Організм здорової людини влаштований таким чином, що завжди дасть знати про потребу попити. Просто пам'ятайте, що коли займаєтеся спортом або вам дуже спекотно, то пити треба частіше.

Нагадувати про пиття слід літнім людям та дітям, бо вони гірше розрізняють сигнали тіла про спрагу. Крім того, тіло дітей містить більше води, ніж тіло дорослих, а ще вони більше рухаються.

Також лікар може порадити вам пити більше води, якщо цього вимагає ваше лікування. Наприклад, якщо у вас камені в нирках, інфекція сечовивідних шляхів або діарея.

Якщо ж ви часто відчуваєте сухість у роті, це може свідчити про проблеми зі здоров'ям або бути пов'язаним із прийомом ліків. Неодмінно проконсультуйтеся з лікарем, щоби знайти його першопричину та за потреби пройти лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУПРУН ПОЯСНИЛА, ЧИ МОЖНА ЗАПИВАТИ СТРЕС АЛКОГОЛЕМ

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024