Поділитись:

Чи доплачуватимуть українським вчителям за підготовку до уроків

Вівторок, 28 серпня 2018, 17:17
Чи доплачуватимуть українським вчителям за підготовку до уроків

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич запевнила, що було б дуже добре, якби педагогам платили за години підготовки до уроків.

Але, зауважила, при такій оплаті вчитель працюватиме фіксований повний день у школі: приходить зранку і виходить ввечері. Про це Гриневич розповіла в інтерв′ю Українській правді.

За такою системою працюють вчителі в інших країнах.

"Педагог фіксований час перебуває у школі, готується до уроків, працює з дітьми індивідуально, дає їм якусь індивідуальну підтримку… Він не має тієї свободи, яку зараз мають вчителі, коли можуть зранку прийти і потім піти, а ввечері підготуватись до наступного дня", – зауважила Гриневич.

В Україні діє система єдиної тарифної ставки, яка охоплює 18 годин уроків. Якщо буде фіксований 8-годинний робочий день, тоді систему тарифної ставки скасують, відтак, зникне певна гнучність вчителя.

"Це завжди питання, бо з одного боку люди хочуть додаткової оплати, а з іншого боку не хочуть фіксований 8-годинний робочий день. Це питання завжди ставлю профспілкам, коли обговорюємо нові підходи до оплати роботи вчителя. Те, що нам минулого року вдалося підняти оплату вдвічі і зафіксувати підняття на два розряди, цього року знову збільшити оплату – важливо, але ще не достатньо", – зазначила Міністр освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БАГАТІ ЧИ БІДНІ: СКІЛЬКИ ЗАРОБЛЯЮТЬ ЛУЦЬКІ ВЧИТЕЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів