Поділитись:

Чотири міста на Волині отримали гроші на ремонт доріг і вулиць

Середа, 29 серпня 2018, 09:55

У межах децентралізації з 1 січня 2018 року автомобільні дороги місцевого значення передані до сфери управління облдержадміністрацій.

Відтак, цьогоріч для забезпечення фінансування ремонту та утриманні дорожньої інфраструктури місцевого значення в Державному дорожньому фонді передбачено субвенцію у розмірі 11,5 мільярдів гривень. Це рекордна для України сума, яка буде адресно спрямована на дороги місцевого значення, – повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Розподіл субвенцій відповідає протяжності таких доріг в областях, тож Волинь отримала 393 913,5 тисяч гривень із яких 363 мільйони 713 тисяч гривень піде на автомобільні шляхи місцевого значення, а 30 мільйонів 200 тисяч – на вулиці і дороги комунальної власності у населених пунктах.

Із загальної суми субвенції передбачено спрямувати містам обласного значення 28 мільйонів 700 тисяч гривень, що становить 7,3 % загальної суми виділеної на область. За пропозиціями міст ці гроші скерують на ремонт конкретних міських комунальних вулиць. Тож суми субвенції передані до місцевих бюджетів і її фінансування здійснюється відповідно до їх заявок залежно від виконання будівельно-ремонтних робіт.

Крім цього, на ремонт вулиць комунальної власності у селі Прилуцьке, що у Ківерцівському районі, яке впритул межує з Луцьком, виділили 1,5 мільйони гривень дорожньої субвенції, які передали Ківерцівському районному бюджету.

Відповідно до розпорядження Волинської облдержадміністрації, субвенція з державного бюджету в сумі 363 713,5 тисяч гривень ОДА розподілена за об'єктами ремонту (капітальний, середній, поточний) доріг місцевого значення, головним розпорядником цих грошей визначено Департамент інфраструктури та туризму ОДА. Кошти зазначеної суми субвенції розподілені на дороги місцевого значення всіх районів Волині, які проходять і з'єднують понад 120 населених пункти із яких більшість волинські села.

Надрукувати
мітки:
коментарів