Поділитись:

Порошенко реструктуризує активи Roshen: створив три офшорні компанії

Понеділок, 04 квітня 2016, 10:41

Президент України Петро Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії.

Про це йдеться у розслідуванні Анни Бабінець "Подвійне життя Президента" для програми "Слідство.Інфо", – інформує Українська правда.

"Фактична передача активів у траст вимагає дотримання значної кількості юридичних формальностей. На даний момент юридичний радник забезпечує дотримання таких формальностей", – йдеться у відповіді керуючого директора ICU Макара Пасенюка, уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на запитання журналістів щодо бізнес-справ Порошенка.

Про траст у листі повідомляється винятково у майбутньому часі.

У відповіді на запитання щодо фірми Prime Asset Partners Limited (BVI), яку Порошенко заснував у серпні 2014 року, з'ясувалося, що офшорна фірма була не одна.

"Prime Asset Partners Limited було засновано влітку 2014 року в ході проведення корпоративної реструктуризації, яка була підготовчою стадією для подальшого продажу групи Roshen. Після її заснування компанія не здійснювала жодної діяльності, крім тієї, що зазначена нижче. Восени 2014 року Prime Asset Partners Limited заснувала на Кіпрі компанію CEE Confectionery Investments Limited, яка у свою чергу заснувала в Нідерландах компанію Roshen Europe BV", – зазначено у повідомленні.

Юридичні радники Порошенка виправдовують створення офшорної піраміди тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, які підлягають продажу стратегічним інвесторам".

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 грудня 2023
16 жовтня 2022
13 липня 2022
31 травня 2022
30 травня 2022
28 травня 2022
25 травня 2022