Поділитись:

Музей волинської ікони хочуть розширити (фото)

Четвер, 30 серпня 2018, 09:35

Депутати Волиньради попередньо оглянули приміщення на вул. Ярощука, 16 в Луцьку. Воно було передане на баланс Музею волинської ікони, який входить до мережі Волинського обласного краєзнавчого музею.

Після звернення музейників про потребу в проведенні ремонтних робіт в обласному бюджеті 2017 року обласна рада передбачила на ці потреби 1 млн 130 тис. грн. Однак виявили ряд недоліків і відхилень від затвердженого робочого проекту на проведення ремонтних робіт, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Питання вже розглядала "майнова" комісія і рекомендувала, щоб ситуацію щодо ремонту перевірили правоохоронні органи та підрозділ Державної архітектурно-будівельної інспекції, оскільки йдеться про освоєння бюджетних коштів. Також йшлося про те, аби передати приміщення на вул. Ярощука,16 в Луцьку до КП "Управління будинком обласної ради" для забезпечення фахового завершення ремонтних робіт. Члени комісії дали зрозуміти, що після проведення перевірок та аналізу їх результатів можна буде знову повернути приміщення музею.

Керівник підрядної організації, яка виконує роботи, Володимир Єлісєєв не заперечує інформації, що роботи виконувалися не згідно з робочим проектом. Причин називає декілька. Переконує, що після зняття шпалерів стало зрозуміло, що стіни приміщення вражені грибком, а також довелося укріпляти фундамент.

"Стояло питання збереження самого приміщення", – запевнив він.

Підряднику дали можливість завершити ремонт приміщення. Термін здачі об'єкту – грудень 2018 року.

Завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва наголосила, що приміщення для закладу вкрай неохідне.

"Тут будуть зберігатися відреставровані ікони. В наших старих фондах мало місця. Вони нагадують склад, оскільки ікона стоїть коло ікони. В будь-якому випадку 156 ікон, які зараз в нас зараз відреставровані і не в експозиції, ми не зможемо розмістити в нашому невеличкому приміщенні. Хочеться, щоб ті ікони, які ми маємо, не псувалися", – пояснила Тетяна Єлісєєва.

Вона також зауважила, що в приміщення, на яке претендує музей, хочуть переселити реставраційну майстерню та створити умови доступу до колекції ікон для науковців, які досліджуватимуть пам'ятки.

Йшлося також про потреби в поліпшенні самого приміщення, де розташований власне сам Музей волинської ікони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЛУЦЬКУ ВІДКРИЛИ МУЗЕЙ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА КОРСАКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів