Поділитись:

В "Ягодині" забрали три іномарки з липовими дорученнями

Четвер, 30 серпня 2018, 17:33

Волинські митники на посту "Ягодин" за добу завадили протиправному ввезенню трьох автомобілів з Польщі.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У зоні діяльності Волинської митниці ДФС продовжуються спроби громадян ввезти легкові автомобілі на польській реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями. Зокрема, лише впродовж однієї доби зафіксували 3 таких факти у пункті пропуску "Ягодин".

Тимчасово непрацюючий волинянин, перетинаючи кордон автомобілем RENAULT LAGUNA, пред'явив нотаріальне доручення на право користування автомобілем, посвідчене нібито нотаріусом з м. Сєрпц.

Його земляк за кермом VOLKSWAGEN PASSAT подав до митного контролю фіктивну довіреність від нотаріуса м. Люблін.

Громадянин Грузії, який навчається в одному з українських вузів, в пакеті документів на OPEL ASTRA подав фальшиве нотаріальне доручення Канцелярії нотаріальної м. Кошаліні.

Перевірки автентичності поданих до митного контролю доручень зазначених Канцелярій нотаріальних Республіки Польща спростували факти їх офіційного посвідчення.

"Це не мій підпис", "у мене такого не оформляли", "я взагалі у відпустці тоді був і не міг нічого посвідчувати" – пишуть польські нотаріуси у відповідь на запит митниці.

Відтак, за фактами приховування від митного контролю усі три автомобілі вилучені на склад митниці. RENAULT LAGUNA оцінений експертами у 125 тис грн, VOLKSWAGEN PASSAT – понад 136 тис грн, OPEL ASTRA – у майже 133 тис гривень.

Сума лише штрафних санкцій, накладених на порушників, сягає 400 тис грн. Відповідно до ч. 1 ст.. 483 Митного Кодексу України, громадян за вчинені порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів.

Матеріали передані на розгляд суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "ЯГОДИНІ" ВИЛУЧИЛИ АВТО З САМОРОБНИМИ РЕЄСТРАЦІЙНИМИ НОМЕРАМИ

Надрукувати
мітки:
коментарів