Поділитись:

"Це все заполітизовано", - Микола Яручик про виселення книгарні з приміщення

Четвер, 30 серпня 2018, 19:00

Депутат Луцькради Микола Яручик на сесії, що відбулася 29 серпня, виступив категорично проти того, аби книгарню "Освіта", що на проспекті Волі, 8, виселяли з приміщення, яке у міській раді хочуть продати.

Депутат вважає, що в цьому випадку варто розуміти, що не все купується чи продається. Про це він розповів у коментарі для ІА "Конкурент".

"Це все заполітизовано. На сесії я говорив, що мені неприємно ходити в міську раду, бо нас як не атовці блокують, то підприємці закривають в залі, потім приходять працівники автозаводу "Богдан", працівники культури і освіти, працівники облспоживспілки… Це ні про що не говорить? Практично кожна сесія з якимись мітингами. Певно, щось треба змінювати. Треба працювати на благо людей, а не то землю комусь відвели, то книгарню відібрали. Ну це ж людей обурює. Три тисячі підписів зібрали вчора люди проти виселення книгарні, ну це, хіба не аргумент?" – сказав Микола Яручик.

Читайте також: ЛУЦЬКА ІНТЕЛІГЕНЦІЯ РОЗКРИТИКУВАЛА МІСЬКУ ВЛАДУ

На думку депутата, варто було б зібрати тих людей, хто має відношення до книги, сісти з ними за стіл переговорів і запитати, як вони бачать ситуацію. Можливо, представники інтелігенції дали б якісь напрацювання чи висловили свої пропозиції.

"Можливо, влада мала б запропонувати їм якесь хороше, альтернативне місце, щоб там був потік людей. Адже від місця розташування і кількості людей, які проходять поблизу, залежить господарська та економічна діяльність книгарні. Якби представники інтелігенції сказали, що їх все влаштовує, то я б проголосував. Але то вже вкрай має бути якась така дірка в бюджеті, такий "чорний день", щоб продавати книгарню. Зараз я такої великої біди не бачу, щоби так розкидатися комунальними приміщеннями", – сказав депутат.

Читайте також: "ЦЕ ШЛЯХ В НІКУДИ", – ВОЛОДИМИР ЛИС ПРО ВИСЕЛЕННЯ "ОСВІТИ"

На переконання Миколи Яручика, не варто розпродувати такі "золоті" приміщення, як от книгарня в центрі міста. Тим паче, що ціна на нерухомість не є сьогодні привабливою, і дуже великих грошей за це не виручиш. Такі приміщення місту навпаки варто приберегти, щоб на майбутнє їх здавати за високу орендну плату.

"Ми сьогодні все порозпродуємо, а потім що? От я можу порівняти продаж цієї книгарні зі зрізанням гілки, на якій сидиш", – додав депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів