Поділитись:

Більшість капінвестицій Волині вклали в підприємства Луцька

Неділя, 02 вересня 2018, 21:00

У січні-червні підприємства та організації Волинської області освоїли 3,3 млрд грн капітальних інвестицій, що на 18,8 % більше від обсягу капітальних інвестицій за такий же період торік.

Майже всі капітальні інвестиції (99 % загального обсягу) вкладено у матеріальні активи, з яких найбільше – у будівлі і споруди та у машини, обладнання, інвентар і транспортні засоби (по 48 % інвестицій), - зазначають у Головному управлінні статистики Волинської області.

Головним джерелом інвестування, як і раніше, залишилися власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 65 % загального обсягу капіталовкладень. Частка залучених та запозичених коштів, а саме кредитів банків і коштів іноземних інвесторів становила 5 %.

Вагомі частки капітальних інвестицій освоєно у будівництві (30 %), підприємствами промислових видів діяльності (28 %), сільського, лісового та рибного господарства (17 %).

У розрахунку на одну особу області в середньому припадало 3226 грн інвестицій (в Україні – 4889 грн). З таким результатом Волинь посіла 11 місце в державі.

Більше половини капітальних інвестицій у розвиток економіки області вкладено підприємствами м. Луцька та Луцького району.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: КОМПАНІЇ НАРОСТИЛИ КАПІТАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ НА 40% — ДЕРЖСТАТ

Надрукувати
мітки:
коментарів