Поділитись:

Як у Луцьку на акційній горілці дурять державу (відео)

Понеділок, 03 вересня 2018, 16:25
Як у Луцьку на акційній горілці дурять державу (відео)

В Україні діє правило так званої індикативної ціни. Це встановлена урядом цифра, нижче за яку не можна продавати алкоголь.

Наприклад, станом на липень півлітри горілки не можна продавати дешевше, ніж за 79 гривень 55 копійок, а "чекушка" повинна коштувати від 39 гривень 78 копійок, – йдеться у розслідуванні 12 каналу.

Деякі виробники вигадали, як обійти таку вимогу: горілку продають за нібито правильною ціно, але під корком кладуть решту. Донедавна так в Луцьку продавали горілку "Біленька", під корок якої вкладали 20 гривень. Отож, фактично ціна пляшки не 85 гривень, а 65. Тобто менше встановленої межі – 79,55.

Не гребують маніпулювати такими маркетинговими акціями навіть бізнесмени, які за сумісництвом є представниками влади. Наприклад, депутат Луцькради Євген Ткачук та депутат Княгининівської сільради Ігор Курілін.

До того ж на пляшках "Біленької", які журналісти придбали під час контрольної закупки, виявилися "перебиті" акцизні марки. Експертиза показала: на "акцизках" витерта сума акцизного збору і нанесена нова.

Експерти пояснили, як може працювати ця схема. Хтось закупив акцизки, наприклад, для пляшок-стограмівок, а ціну підправив, ніби це – акцизний збір за півлітрові пляшки. Вийшло – вп'ятеро дешевше.

Податкова провела перевірки у закладах, однак на той час акційної "Біленької" вже не було.

Детальніше дивіться у відео:

Надрукувати
мітки:
коментарів