Поділитись:

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України зі спортивного орієнтування

Середа, 05 вересня 2018, 08:42
У Луцьку відбудеться Чемпіонат України зі спортивного орієнтування

20-23 вересня 2018 у Луцьку відбудеться Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Спортсмени з усієї України з'їдуться до нас, аби визначити кращих орієнтувальників країни.

Про це повідомляється на сайті Луцької міської ради.

Цієї осені учасники Чемпіонату України будуть у місті Луцьку долати спринтерські дистанції.

Локації обрані організаторами дуже цікаві. Відкриття змагань відбудеться в Луцькому замку – символі міста, могутній фортеці Волині. Дистанція першого дня буде проходити старовинними вуличками старого міста. Учасники будуть пробігати поблизу костелу Петра і Павла, будинку, де проживала родина Косачів та маленька Леся Українка, інших архітектурних пам'яток та історичних споруд.

У другий день дистанцію для учасників змагань організатори спланували у відомих на всю Україну "сотах" – найдовшому будинку в світі. З відгалуженнями довжина луцької "китайської стіни" становить 3029 м. Лабіринти будинку стануть справжнім випробуванням для спортсменів.

В останній день чемпіонату, учасники змагатимуться в естафеті. Старт і фініш будуть на Театральному майдані, а дистанція проходитиме центральною пішохідною вулицею Лесі Українки та суміжними з нею вуличками Градний Узвіз, Кривий Вал, Пушкіна, П'ятницька Гірка, Сенаторки Левчанівської.

Довідково:

Спортивне орієнтування – це вид спорту, в якому учасники за допомогою спеціальної карти і компаса повинні пройти трасу через контрольні пункти (КП) на місцевості. Переможцем стає той, хто не лише знайде всі КП, а й зробить це найшвидше. А тому важливим є не лише вміння орієнтуватися, швидко обирати шлях руху та приймати рішення, але й легкоатлетичні здібності учасника.

Надрукувати
мітки:
коментарів