Поділитись:

"Укравтодор" буде позначати дорожні роботи на "Яндекс.Картах"

Понеділок, 04 квітня 2016, 19:32
«Укравтодор» буде позначати дорожні роботи на «Яндекс.Картах»

"Укравтодор" буде інформувати про стан проїзду на українських автодорогах за допомогою сервісів "Яндекс.Карти" і "Навігатор".

Державне агентство автомобільних доріг України розпочало роботу над інтерактивною картою стану українських автошляхів. Першим кроком для реалізації цього доручення став запуск спільного проекту з компанією "Яндекс.Україна", повідомляє прес-служба "Укравтодору".

Користуючись додатками "Яндекс.Карти" і "Навігатор", кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування.

Диспетчера Держагенства вже працюють з програмою і цілодобово наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг у регіонах та ускладнення дорожнього руху внаслідок дорожньо-транспортних пригод, ремонту, погодних умов та акцій протесту.

Ця інформація у вільному доступі на додатках Яндекс.Карти і Навігатор.

Користуючись цією картою, водії, які зібралися у дорогу, можуть перевірити чи вільний той автошлях, який вони обрали. Якщо ж траса частково перекрита, то скільки полос залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об'їзний маршрут.

Ще одним позитивним моментом проекту є те, що користувачі доріг також можуть наносити на карту свої мітки. Таким чином "Укравтодор" та водії повідомлятимуть про поганий стан доріг.

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8-й водій користується додатком Яндекс.Навігатор. У Києві, мабуть, кожен третій", – прокоментував запуск проекту Голова "Укравтодору" Андрій Батищев.

За його словами, співпраця з компанією "Яндекс.Україна" безплатна.

"16 березня ми підписали Меморандум про співпрацю, за яким передбачено безкоштовне розміщення інформації. Через вкрай обмежене фінансування дорожньої галузі – це неабиякий плюс. "Укравтодор" сподівається що й інші розробники геоінформаційних систем підтримають цю ініціативу", – зазначив Голова.

Це не остаточний варіант інтерактивної карти, а лише початок її створення. Допоки триває створення остаточної версії програми, користувачі доріг вже матимуть доступ до актуальної інформації про стан автошляхів у додатках "Яндекс.Карти" та "Навігатор".

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
11 квітня 2024
05 квітня 2024
22 лютого 2024
15 січня 2024
08 січня 2024
07 грудня 2023
06 грудня 2023
29 листопада 2023
02 листопада 2023
19:30