Поділитись:

Кол-центр, пошта,Telegram: як волинянам подати покази лічильника електроенергії

Вівторок, 04 вересня 2018, 12:32

Контролери ПрАТ "Волиньобленерго" зніматимуть показники лічильників населення один раз на два-три місяці. Натомість для побутових споживачів з'явилися більш зручні способи передачі показників використання електроенергії.

Про це повідомляє прес-центр ПрАТ "Волиньобленерго".

Споживачам "Волиньобленерго" не потрібно чекати, поки контролер прийде записувати показники електролічильника. Кожен може обирати спосіб передачі показників для оплати розрахунку за надану послугу від енергопостачальника.

Для передачі показів лічильника потрібно знати номер особового рахунку, який зазначений в рахунку за електроенергію. Він складається з дев'яти цифр і починається на 5 (5хххххххх).Розрахунковий період для визначення обсягу використаної електроенергії електроенергії становить календарний місяць. Якщо споживач самостійно не повідомить показник лічильника станом на перше число місяця, його розрахують за середньодобовим споживанням за період між двома останніми показами.

Відтак волиняни тепер мають змогу протягом перших чотирьох днів місяця передати показник не лише зателефонувавши на кол-центр на безплатний багатоканальний номер 0-800-21-01-31 або через Особистий кабінет побутового споживача на сайті ПрАТ "Волиньобленерго" http://energy.volyn.ua/personal та ТОВ "Волиньелектрозбут" http://elektro.volyn.ua, а й електронною поштою [email protected] чи месенджером Telegram @pokazy_lutsk_bot.

Також з 2017 року ПрАТ "Волиньобленерго" активно впроваджує "розумні" лічильники, що інтегровані в автоматизовану систему комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ). Ця система дає змогу автоматично і дистанційно зчитувати показники електролічильника в перший день місяця, що забезпечує точність виставленого рахунку. А отже, споживач навіть не має потреби передавати показники свого лічильника. До речі, "розумний" лічильник дозволяє згодом безоплатно перейти на "зонний тариф". Наразі смарт-лічильники вже встановлено у споживачів міста Луцька, Луцького, Горохівського, Камінь-Каширського, Любомльського районів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЛУЦЬКТЕПЛО" ПОЯСНИЛО, ЯК ПОДАТИ ПОКАЗНИКИ ЛІЧИЛЬНИКІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів