Поділитись:

Нові будівельні норми: якими стануть школи

Вівторок, 04 вересня 2018, 18:20
Нові будівельні норми: якими стануть школи

З 1 вересня 2018 року офіційно вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо проектування шкільних навчальних закладів – ДБН В.2.2-3:2018 "Будинки і споруди. Заклади освіти".

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє "Урядовий портал".

Норми є обов'язковими та поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої та післядипломної освіти, а також навчальних комплексів.

Зокрема, в оновлених ДБН "Будинки і споруди. Заклади освіти" введено:

  • обов'язкову енергомодернізацію будівель навчальних закладів;
  • проектування класів з можливістю групового та індивідуального навчання та збільшення площі класу на 1 учня з 2 до 3 кв. м. Це створить можливість для відкритого простору в школах;
  • обов'язкове облаштування інклюзивного простору для можливості навчання дітей з інвалідністю. Це зробить навчання доступним для кожного;
  • обов'язкове влаштування дверей з вільним відчиненням зсередини – двері "Антипаніка". Це підвищить безпеку.

"У майже 50 % наших шкіл середня температура повітря в приміщеннях взимку не перевищує 16 градусів. Завдяки новим нормам щодо енергоефективності температура в класах стане комфортною. Крім цього, проведення сучасних енергоефективних заходів дозволить школам економити до 50 % на опаленні та подовжити строк експлуатації будівель на 15-20 років", – пояснив Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 ХВИЛИН ДО ШКОЛИ І ГОДИНУ НА "ДОМАШКУ": МОЗ ПРОПОНУЄ НОВІ САНІТАРНІ НОРМИ ДЛЯ ШКІЛ

Надрукувати
мітки:
коментарів