Поділитись:

В Україні можуть скасувати медичні довідки для водіїв

Середа, 05 вересня 2018, 13:36
В Україні можуть скасувати медичні довідки для водіїв

Паперові медичні довідки для водіїв згодом перестануть бути обов′язковими.

Про це повідомляє Авто 24.

"Довідки форми 083/о зараз просто продаються за 200-400 гривень. Інтернет рясніє такими оголошеннями, а кіоски біля деяких сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ торгують ними з-під підлоги. Ні про яку перевірку стану здоров'я не йдеться. Я знаю про цю ситуацію", – каже керівник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

"Але видача довідок про стан здоров'я – це компетенція медичних установ, які курує Міністерство охорони здоров'я", – додав він.

Зараз водійська медкомісія передбачає проходження окуліста, невропатолога, отоларинголога, хірурга чи гінеколога. На завершальному етапі необхідно відвідати терапевта. Крім цього, необхідно здати аналізи крові і сечі.

"В ідеалі у сервісних центрів МВС повинен бути доступ до медичної базі даних. Якщо людина перебуває на обліку у сімейного лікаря, то інформація про стан його здоров'я є в цій базі", – каже Криклій.

Із його слів, така система дозволить вивести медичну довідку з переліку необхідних для отримання або заміни водійських прав документів.

Про терміни введення електронної бази поки нічого невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ АВТО ПРИ ПРОДАЖУ ОДРАЗУ ПЕРЕРЕЄСТРОВУВАТИМУТЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів