Поділитись:

З'ясували, чим отруїлися на поминках у луцькому кафе

Середа, 05 вересня 2018, 12:56
З'ясували, чим отруїлися на поминках у луцькому кафе

Епідеміологічне розслідування щодо спалаху сальмонельозу на поминальному обіді в луцькому кафе "Фора" завершили.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Загалом отруїлися сім осіб, з них – дві дитини. За результатами бактеріологічного обстеження у п′яти хворих підтверджено діагноз сальмонельозу. Всі хворі після лікування та контрольного бактеріологічного обстеження виписані в задовільному стані.

В осередку захворювання проводились лабораторні обстеження працівників закладу та об'єктів довкілля. При дослідженні змивів з обладнання на харчоблоці патогенної та умовно-патогенної мікрофлори не виділено, а виділені бактерії групи кишкової палички в 10 %. Це свідчить про порушення протиепідемічного режиму, особистої гігієни персоналу, режимів миття та дезінфекції обладнання та інвентаря на об'єкті і могло спричинити забруднення готової продукції.

Продукти заготовляються в основному на Завокзальному ринку. Супровідні документи, котрі засвідчують безпечність і якість продукції, відсутні.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів. У домашніх осередках та на об'єкті проведена завершальна дезінфекція, встановлено медичне спостереження за контактними. Поширення інфекції не зареєстровано.

Ймовірно, що фактором передачі сальмонельозу стали страви, приготовані в кафе: салат з куркою (вживали 90 % захворілих), м′ясна нарізка (вживали 85 % захворілих), контаміновані сальмонелою під час приготування.

Нагадаємо: нещодавно на Волині у "Садибі на джерелах" зафіксували факт отруєння відвідувачів. Після відповідних експертиз за рішенням Держпродспоживслужби заклад повинен був припинити роботу, проте самовільно продовжував її. Згодом в ресторані отруїлися вдруге. Триває досудове розслідування за цим фактом.

Надрукувати
мітки:
коментарів