Поділитись:

Закон про "єврономери" потребує доопрацювання, – Мінфін

П'ятниця, 07 вересня 2018, 10:54

Прийнятий Верховною Радою у першому читанні варіант законопроекту про зниження вартості розмитнення автомобілей на європейських номерах не в повній мірі задовольняє власників "євроблях".

Про це заявив заступник Міністра фінансів Сергій Верланов, – повідомляє "Економічна правда".

"В цілому Кабмін і Мінфін підтримали цей законопроект, але до нього є певні зауваження. Їх потрібно врахувати при його прийнятті у другому читанні. Прийняття в першому читанні її (Ніни Южаніної, – ЕП) законопроекту, до певної міри, зняло напругу. Тепер нам є куди рухатися", – сказав він.

Верланов уточнив, які питання потребують доопрацювання.

"По-перше, для нас принципово вирішити питання охорони довкілля, який стандарт ми беремо – Євро-3, Євро-4 чи Євро-5. Євро-5 не підходить. Фактично – це семирічні автомобілі. Ми маємо відкотитися до певного стандарту, як мінімум, Євро-4. Але дискусія йде і про Євро-3", – розповів заступник міністра фінансів.

"По-друге, ставка. Ми маємо вийти на певний компромісний варіант з комітетом та вже сформованою ініціативною групою "Євросила". Потрібно знайти таке рішення, щоб ці автомобілі були все ж таки розмитнені і введені в легальний обіг", – заявив він.

Чиновник анонсував продовження переговорів між зацікавленими сторонами.

"За моєю інформацією, запропонований Ніною Южаніною і прийнятий у першому читанні варіант зараз вже не в повній мірі задовольняє активістів. Для того, щоб підготувати законопроект до другого читання, нам потрібен ще один чи декілька раундів переговорів, за результатами яких ми приймемо рішення", – повідомив представник міністерства фінансів.

"На сьогодні ми бачимо, що близько 420 тис "євроблях" пересувається Україною або у митному режимі транзиту, або тимчасового ввезення. З них близько 125 тис знаходяться на митній території України з порушенням терміну. Ось ці автомобілі – під питанням. Їхні власники чекають закону, щоб просто порахувати на калькуляторі, вигідно чи ні розмитнювати в Україні", – заявив Верланов.

Нагадаємо: запропонований законопроект дозволить знизити акцизи на розмитнення автомобілів та посилити відповідальність за використання нерозмитнених авто. Акцизний податок для ввезених в Україну авто буде змінений. Також запроваджується обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Крім того, посилюється відповідальність за порушення митних правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАКОН ПРО ЄВРОНОМЕРИ: ЯК ГОЛОСУВАЛИ ВОЛИНСЬКІ ДЕПУТАТИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
19 березня 2024
16 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
13:05
12 березня 2024
11 березня 2024