Поділитись:

Відсьогодні на Волині будуть зважувати великогабаритний транспорт

Понеділок, 04 квітня 2016, 18:42
Відсьогодні на Волині будуть зважувати великогабаритний транспорт

На Волині відновили контроль та перевірку вагових і габаритних параметрів транспортних засобів.

На автомобільних дорогах Волині Служба автомобільних доріг з четвертого квітня відновила контроль та перевірку вагових і габаритних параметрів транспортних засобів. Працівники ДП "Волинський облавтодор", спільно з інспекторами Державної служби України з безпеки на транспорті, Національної поліції, представниками громадськості на пересувному комплексі габаритно-вагового контролю проводять зважування великовагових транспортних засобів, – пише ІА Волинські Новини.

Адже однією з причин, що за останні кілька років призвели до значного руйнування українських доріг є збільшення руху великовагових транспортних засобів маса яких зросла більш, ніж у два рази.

Зазначимо, що допустимі вагові параметри таких транспортних засобів повинні становити: загальна маса – 40 тонн, навантаження на одиничну вісь – 11 тонн, а на здвоєну і строєну – 18 і 24 тонни. Заборонено також рух транспортних засобів дорогами загального користування місцевого значення з навантаженням на вісь понад сім тонн або фактичною масою понад 24 тонни.

Руйнівний вплив на покриття доріг при перевантаженнях зростає у п'ять – десять разів, особливо при проїзді тривісного напівпричепа з односкатними колесами. Внаслідок руху перевантаженого транспорту на дорогах з'являється колійність, ліквідація якої вимагає значних бюджетних коштів.

Надрукувати
мітки:
коментарів