Поділитись:

Формула поповнення місцевих бюджетів: найбільшим громадам – найбільші субвенції

Понеділок, 04 квітня 2016, 21:05
Формула поповнення місцевих бюджетів: найбільшим громадам – найбільші субвенції

Громади, які об'єднали найбільше сільського населення або сільської території, отримають найбільші субвенції.

Про джерела поповнення місцевих бюджетів розповів в інтерв'ю Liga.net Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

"Перший напрямок – це Фонд регіонального розвитку, на проекти якого в цьому році виділено 3 млрд. грн. У минулому році на реалізацію 844 проектів витратили 2,9 млрд. грн. Програма працює прозоро, тому будь-хто може зайти на сайт і подивитися, які проекти у місті фінансуються за кошти Фонду. Які конкретно проекти реалізовувати – визначає кожна область самостійно. Єдині вимоги: кошти повинні направлятися на соціальні проекти, об'єкти енергозбереження, центри надання адміністративних послуг та об'єкти соціальної інфраструктури", - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Другим напрямком підтримки державою об'єднаних територіальних громад, за словами Геннадія Зубка, є субвенція в розмірі 1 млрд. грн.

"Ми визначили просту формулу, узгодили її з усіма інстанціями. Громади, які об'єднали найбільше сільського населення або сільської території, отримають найбільші субвенції", - наголосив урядовець.

Окремо на соціально-економічний розвиток регіонів в 2016 році планується направити 1,9 млрд. грн. "Області отримають ці гроші для ряду проектів у цій сфері, розроблених згідно зі стратегією регіонального розвитку", - відзначив Геннадій Зубко.

Надрукувати
мітки:
коментарів