Поділитись:

Vox Dei. Чим особливий Луцьк і чому не хочеться жити деінде

Субота, 08 вересня 2018, 20:00

Луцьк відзначає свій 933-ій день народження. Хоч із датою святкування остаточно так і не визначилися, це не стало на заваді святкуванню. Цьогоріч День міста Луцька святкують 8 та 9 вересня, запланували багато різних заходів і вдень, і вночі. І попри похмуру погоду, на вулицях міста людно і весело.

Напередодні ІА "Конкурент" поцікавилося у відомих людей, для яких Луцьк був чи став рідним, чим для них особливе це місто і чи хотіли б вони покинути Луцьк і переїхати жити деінде.

Наталія Бунда, директор департаменту розвитку Львівської міської ради:

"Кожне місто має свою душу й серце, свою особливу атмосферу! Я люблю Луцьк через його простір, камерність, затишок і відкритість! Я люблю Львів через його красу, історію, динамічність, широкі горизонти, культуру та інтелігентність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ СТАНЕ ЛУЦЬК ТУРИСТИЧНОЮ МЕККОЮ ДЛЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ

Аза Голощапова, керівник ГО "Переселенці Криму та Донбасу":

"Луцьк – затишне, дуже доброзичливе місто. Місто, яке потребує розвитку, де можна докласти зусилля, щоби воно стало ще кращим. Приємно бачити, як воно змінюється. Луцьк – тепле місто".

Про можливість переїзду:

"Так, це можливо, і зв'язано винятково з можливістю виживання і влаштування кращих умов свого життя. Адже зараз у переселенців дуже складні матеріальні умови. Це біда не тільки Луцька, а й всієї України. Хоча рухатися кудись вже не хочеться: в цьому місті вже облаштувались, знайшли собі друзів, партнерів в роботі. Бажання і прагнення будувати нове життя в Луцьку – це одне, але життя зазвичай диктує нам свої умови. Якщо в Луцьку складно буде заробити на свої базові потреби (оренду житла, продукти, ліки тощо), то це цілком можливо, якщо в іншому місті знайдеться якась робота, яка дозволить жити краще. У великих містах, як правило, більші зарплати, більше можливостей, більше ресурсів. Тобто тема можливого переїзду пов'язана не з тим, хороший чи поганий Луцьк, а з тим, що кожен житель України намагається покращити свої умови життя".

Анастасія Передрій, радіоведуча:

"Понад рік я якраз жила в Києві, не так давно повернулася додому в Луцьк. Причин багато, але не тому, що якесь із цих міст краще чи гірше. Просто вони різні. У Луцьку мені зараз дуже комфортно і затишно. Місто розвивається. Коли довго тут не буваєш, то особливо добре бачиш зміни на краще. На контрасті після столиці тут дуже круто, що в потрібну точку можна запросто дістатися пішки. Люблю Луцьк за домашню атмосферу міста".

Андрій Сірук, засновник і директор компанії ARTEFACT.St:

"Покидати Луцьк не хочу. Дуже комфортне місто. Легко щось змінити, покращити, а ще тут хороші ціни".

Олександр Котис, журналіст, краєзнавець:

"Не хотів би жити десь-інде. Я тут народився і люблю це місто. Моя творча діяльність пов'язана з ним саме через це".

Наталія Тарапата, фуд-тренер:

"Я якраз переїхала в Луцьк жити з Києва, бо Луцьк для мене має свої переваги. Місто гарне, затишне, з достатньою для комфортного життя інфраструктурою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО СОЛОДКЕ ЖИТТЯ БЕЗ ЦУКРУ: РОДИНА З ЛУЦЬКА ПОДІЛИЛАСЯ СЕКРЕТАМИ ЗДОРОВ'Я

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024