Поділитись:

Фізкультура в школі: від яких лікарів має бути дозвіл

Неділя, 09 вересня 2018, 19:20

Усі діти шестирічного віку перед тим, як ідуть до школи, ретельно оглядаються не тільки лікарем-педіатром, а й вузькопрофільними спеціалістами: ортопед, хірург, окуліст. Огляд медика діти повинні проходити щороку перед початком навчання.

Також обов'язково роблять загальний аналіз крові і визначають пробу Руф′є. Про це в програмі "Тема дня" розповіла директор КП "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксана Лєщинська.

"Пробу Руф′є – це здатність серцево-судинної системи переносити те чи інше фізичне навантаження. Відповідно до показників цієї проби, визначають фізкультурну групу, яка теж передбачає обсяг фізичного навантаження. Ми не спонукаємо до перенавантаження дитини, до того, що можуть виникнути певні стани, які можуть негативно вплинути на стан здоров'я дитини", – зазначила вона.

Зі слів медика, пробу Руф′є проводить лікар-педіатр. Коли ж результат проби високий, то дитину відправляють на додаткове обстеження: ЕКГ, УЗД серця, консультація кардіолога.

Юрій Волинець, вчитель фізкультури луцької гімназії №4 зауважив, що трапляється такий парадокс, коли діти зі спеціальних груп, займаючись у позашкільних закладах, мають високі досягнення в місті, Україні і навіть в Європі.

Як пояснив він, учнів розділяють на основну, підготовчу і спеціальну групи. Усі вони присутні на уроках фізкультури, але виконують завдання, відповідно до їхнього фізичного розвитку.

Нагадаємо: на Волині дівчинці раптово стало зле 6 вересня на уроці фізкультури, медикам врятувати школярку не вдалося. У школі запевнили, що учениця мала медичну довідку про те, що не має протипоказів щодо занять. Згідно із висновком судмедексперта із Нововолинська, смерть дівчинки настала внаслідок гострої серцевої недостатності.

Надрукувати
мітки:
коментарів