Поділитись:

Як батькам контролювати шкільні закупівлі (відеоінструкція)

Понеділок, 10 вересня 2018, 14:00
Як батькам контролювати шкільні закупівлі (відеоінструкція)

Загальна середня освіта в Україні є безоплатною, а будь-яка форма тиску на батьків учнів з метою збору додаткових коштів заборонена.

Чому батьків просять додатково здавати кошти на ремонти, меблі, оплату комунальних послуг, якщо школи вже забезпечуються з державного та місцевих бюджетів? Та чи дійсно вони мають на це здавати гроші?

Команда проекту DOZORRO в рамках звіту "Батьківський дозор: непрозорі закупівлі шкіл" підготувала покрокову інструкцію з відео для батьків, за допомогою якої можна знайти інформацію про закупівлі конкретної школи.

В звіті зібрана інформація про те, як працює система фінансування закладів середньої освіти, як і ким здійснюється забезпечення шкіл.

Всього розробили три інструкції, як шукати закупівлі. Перша – для шкіл, які закуповують самі для себе. Друга – для яких закуповують управління освіти. Третя – як знайти закупівлі комунальних підприємств, місцевих рад та інших організаторів для шкіл. Щоб знайти максимум інформації про закупівлі, скористайтеся всіма способами.

Якщо школа закуповує сама

Якщо для школи закуповує управління освіти

ДЕТАЛЬНІШЕ ЧИТАЙТЕ ТУТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА ЩО БАТЬКАМ ТРЕБА ПЛАТИТИ В НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів