Поділитись:

Українські педагоги просять збільшити їм зарплати

Середа, 12 вересня 2018, 18:55

Профспілка працівників освіти і науки України спрямувала звернення до Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів та Федерації профспілок з приводу необхідності підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників.

Зокрема йдеться про педагогів закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти, а також науково-педагогічних працівників, – повідомляють на сайті профспілки.

Освітяни зазначили, що просили одночасно підвищити посадові оклади та ставки заробітної плати всім педагогічним працівникам усіх типів закладів та установ освіти, а також науково-педагогічним працівникам з 1 січня 2018 року вже не раз.

"Не прийняття відповідного урядового рішення призвело до порушення міжпосадового рівня оплати праці освітян і викликало справедливе невдоволення педагогів дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, вищих закладів освіти низькою оцінкою владою їхньої складної, важливої, відповідальної педагогічної праці, спричинило конфліктні ситуації в колективах, про що застерігала у своїх зверненнях профспілка", – йдеться у зверненні профспілки.

Отож, профспілка працівників освіти і науки, на вимогу значної чисельності педагогічних працівників, а також профспілкових організацій, просить вжити заходів для підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогам з 1 вересня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів