Поділитись:

Затвердження керівника Волинського центру туризму: комісія не ухвалила рішення

Четвер, 13 вересня 2018, 13:38

Профільна комісія Волинської обласної ради не ухвалила рішення щодо затвердження кандидатури обласного центру туризму, спорту та екскурсій.

Раніше конкурсна комісія прийняла рішення рекомендувати на цю посаду Богдана Бальбузу, який подавався на конкурс. Останні 1,5 роки він очолює КЗ "Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк", а протягом останніх п'яти років ГО "Національний Альянс". Разом із ним на конкурс подавалися ще троє учасників.

Це нинішній директор Центру Леонід Толстіхін, методист Центру Ольга Яцюк та Дмитро Петрочук, керівник Федерації спортивного орієнтування Волині.

Відповідно до процедури, після рішення конкурсної комісії питання має розглянути профільна депутатська комісія та сесія обласної ради. За результатами обговорення, депутатам не вдалося знайти більшість голосів, аби підтримати кандидатуру Богдана Бальбузи. Тож нині це питання розгляне вже сесія обласної ради.

"Моє бачення в тому, що центр повинен займатися не лише туризмом. Вагомою сферою повинне стати національно-патріотичне виховання. Я не говорю про те, що туризм має бути виключений, витіснений на задвірки. Туристичні заходи повинні бути збережені і посилені новими кадрами і новим досвідом, яким ми напрацювали впродовж років, і теж повинен бути в пріоритеті", - зазначив Богдан Бальбуза.

У своєму виступі він акцентував увагу на здобутках ГО "Національного Альянсу", в який входить 9 рік. І зазначив, що люди з організації, які досі працювали на волонтерських засадах, готові будуть працювати в центрі.

Леонід Толстіхін><span class=Леонід Толстіхін

"Поєднання існуючого колективу з новими, дієвими людьми, вважаю, що дадуть хороший результат", - зазначив він. Підсумував, що його мотивацією є не власні амбіції, а впевненість у тому, що країну треба міняти на всіх рівнях.

Під час обговорення основні зауваження стосувалися відсутності необхідного педагогічного стажу у кандидата (1,5 років замість 3, як того вимагає законодавство). Окрім цього є незгода колективу центру із такою кандидатурою та зауваження щодо планів кандидата акцентувати увагу на національно-патріотичному вихованні в центрі, який натомість в першу чергу займається туризмом та спортом.

Богдан Бальбуза><span class=Богдан Бальбуза

"Ви повинні усвідомлювати, що це не буде стартовий майданчик – це посада чи структура – для "Національного Альянсу". Вона має бути в стороні. Всі організації мають бути, ми їх шануємо, але повинна бути пропорція. І по туризму я не до кінця зрозумів, що ви плануєте. По військово-патріотичному, національно-патріотичному навчанню – тут усе зрозуміло. Це питання, можливо, треба поставити ключовим, бо Волинь – туристична і це не пусті слова, потенціал величезний", - зазначив депутат Петро Савчук.

Заступник начальника управління освіти Волинської ОДА Тетяна Соломіна зазначила, що підтримує законність проведення процедури, яка стосується призначення посад.

"Національно-патріотичне виховання – це вагома складова і на сьогодні в діяльності туристичного центру. Я це стверджую відповідально. Ті заходи, які проводить Центр, мають національно-патріотичне спрямування. Судячи з вашого виступу, ви берете це, як базу для розвитку національно-патріотичного виховання. Єдине питання: а що робити з тими заходами, які стосуються малих дітей? Це заходи, які проводяться на всеукраїнському рівні, мають певну етапність. І приводячи нову команду, потрібно пам'ятати, що чинні традиції мають дуже високу оцінку в своїй роботі на рівні Україні. Заклад не народився сьогодні і вже. Він має хорошу традицію розвитку саме туристичної галузі, туризму, як спортивно-масових заходів. Тисячі дітей проходять через центр", - зазначила Тетяна Соломіна.

Вона акцентувала увагу на відповідальності за проведення та участь у міжнародних змаганнях, роботою з дітьми на масових заходах.

Досі чинний керівник Центру Леонід Толстіхін зазначив, що попри те, що подавався на посаду, готовий працювати і тренером.

Зрештою, кадрове питання вирішуватися депутатська більшість, а Богданові Бальбузі рекомендували налагоджувати діалог з колективом.

Надрукувати
мітки:
коментарів