Поділитись:

На Волині медики не могли допомогти пацієнту, бо той на них кидався

Четвер, 13 вересня 2018, 16:13
На Волині медики не могли допомогти пацієнту, бо той на них кидався

На Волині бригада екстрено-медично] допомоги прибула на виклик до 30-річного пацієнта, у якого трапився напад бронхіальної астми.

Фельдшер спробувала оглянути його та він швидко отямився і одразу почав нецензурно лаятися, при цьому погрожуючи фізичною розправою, – повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

Відтак фельдшер викликала поліцію. Після прибуття наряду поліції агресивність пацієнта зменшилася і йому таки надали медичну допомогу та запропонували госпіталізацію в найближчий лікувальний заклад. Пацієнт дав згоду на транспортування. На прохання супроводжувати бригаду ЕМД нарядом поліції медики отримали відмову.

Під час транспортування пацієнта до лікарні санітарним автомобілем він знову почав поводити себе агресивно: погрожував розбити медичну апаратуру, силоміць відкривав віконце у водійську кабіну та намагався вхопити водія за шию. Медики виявились беззахисними перед агресивним пацієнтом.

У центрі ЕМД зазначили, що такі випадки непоодинокі. Тому просять, щоби правоохоронні органи реагували більш оперативно, адже в медицині працюють переважно жінки, яким заборонено мати при собі будь-які спецзасоби.

Відповідно до інструкцій, якщо виникає ситуація, де є загроза життю і здоров'ю медиків, бригада ЕМД повинна тільки у супроводі представників поліції надавати допомогу. Згідно з протоколом спільної наради керівництва ГУНП у Волинській області та КЗ "ВОЦЕМДМК", у разі отримання від медичних працівників повідомлень про загрозу їхньому життю і здоров'ю під час виконання ними професійних обов'язків мали забезпечити супровід.

Працівники КЗ "ВОЦЕМДМК" звернулися до органів поліції про напад та погрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЕ НА ВОЛИНІ НАЙАКТИВНІШЕ ОБИРАЮТЬ СІМЕЙНИХ ЛІКАРІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024