Поділитись:

У притулку на Волині, де жорстоко поводилися з дітьми, встановлять відеокамери (фото)

П'ятниця, 14 вересня 2018, 12:03

У притулку для дітей в Рожищі, де зафіксували факти насильства, планують встановити відеоспостереження.

Про це стало відомо під час візиту голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка у Рожищенський район, – повідомляється на сайті Волинської ОДА.

Нагадаємо: на Волині в притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Наразі призначили та розпочали проведення комплексної амбулаторної психолого-психіатричної експертизи щодо дітей, які проходять свідками у справі. Триває досудове розслідування. Тому директор закладу, Леонід Матвійчук, який вважає невинуватими працівників закладу та себе особисто, прагне захистити колектив, адже така атмосфера у навчальному закладі йому оптимізму не додає. В одній з частин притулку планують поставити камери, аби вони стримували дітей, а також стали доказами у подібних ситуаціях.

"За 20 років роботи у нас було чимало порушень дисципліни, однак тут завжди намагалися впоратися із ситуацією своїми силами. Однак після випадку із заявами дітей, ми задумалися про те, як убезпечити себе від подібних ситуацій в майбутньому. На практиці ми усвідомлюємо, що цього не може бути. На сьогоднішній день це просто для нас урок, ще одна вакцина спрацювала, що треба обходити будь-які ситуації і не давати приводу, щоби виникали якісь інсинуації на цю тему", – розповів директор Матвійчук.

Мовляв, аби мати аргументовані докази, тут задумуються про встановлення відеокамер. Найперше встановити їх би треба було в карантинному приміщенні, яке "потребує особливої уваги". Відтак за підтримкою звертатимуться до влади при підготовці бюджетного запиту.

Олександр Савченко запевнив, що сприятиме впровадженню таких технологій у заклад. І додав, що керівник притулку – є опорою для всього колективу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДИРЕКТОРОМ ДИТЯЧОГО ПРИТУЛКУ В РОЖИЩІ ЗАЙМЕТЬСЯ ПРОКУРАТУРА

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 лютого 2024
24 лютого 2024
16 листопада 2023
17 жовтня 2023
27 вересня 2023
22 травня 2023
01 травня 2023
10 квітня 2023
11 березня 2023
12:01
02 березня 2023