Поділитись:

З наступного року зарплата військових зросте на 30%

Субота, 15 вересня 2018, 13:33
З наступного року зарплата військових зросте на 30%

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо підвищення зарплат військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських не менше ніж на 30 відсотків.

Указ опубліковано на сайті президента, – повідомляє "Українська правда".

Згідно із рішенням РНБО у проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" має бути передбачено видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не меншому ніж були у 2018 році, у відсотках від валового внутрішнього продукту.

При цьому має бути також передбачено збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських не менше ніж на 30 відсотків з урахуванням мінімального розміру грошового забезпечення.

Таким чином, зарплата осіб рядового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських має бути не менше 9 000 гривень, військовослужбовців рядового складу за контрактом першого року служби – не менше 10 000 гривень.

Документом передбачається першочергове фінансування заходів із розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків сучасного високоточного ракетного озброєння (ракетних систем і комплексів, у тому числі крилатих ракет), артилерійського озброєння, бронетанкової техніки і озброєння, боєприпасів, високоточних засобів ураження та продуктів спеціальної хімії, облаштування дослідно-випробувальних полігонів для проведення випробувань боєприпасів.

Пріоритетним напрямком також є фінансування діяльності, спрямованої на посилення системи протиповітряної оборони та можливостей авіації Повітряних сил, реалізацію державної політики у сфері кібербезпеки, розвиток та модернізацію спеціального зв'язку та захисту інформації, виконання Національної розвідувальної програми на 2016-2020 роки та посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю.

В документі також міститься ще один пункт, зміст якого не розголошується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РАДА ЗРІВНЯЛА ПРАВА ЖІНОК І ЧОЛОВІКІВ В АРМІЇ

Надрукувати
мітки:
коментарів