Поділитись:

Після підвищення прохідного балу до медуніверситетів вступило значно менше абітурієнтів

Понеділок, 17 вересня 2018, 08:19

Кількість першокурсників медичних вищих навчальних закладах скоротилася в середньому на 28 %, ніж у попередні роки. Причиною став бар'єр у 150 балів, які відтепер мають набрати абітурієнти на ЗНО для вступу до таких вишів.

Про це розповіла віце-президентка Київської школи економіки і радниця міністерки охорони здоров'я Інна Совсун в ефірі Громадського радіо.

"Ми побачили ефект по кількості набору. Більшою мірою це за рахунок контрактників, тому що переважна кількість бюджетників все-таки долає поріг у 150 балів. Натомість скорочення по контрактникам були суттєвішими. Раніше, на жаль, на контракт можна було вступити з дуже низькими балами. Це не є провиною університетів, це системна проблема", – розповіла вона.

Нагадаємо, цього року в рамках реформи медичної освіти зріс прохідний бар'єр балів, які має набрати абітурієнт для вступу на медичні спеціальності у ВНЗ.

Відтепер він становить 150 балів із 200 можливих.

Медична галузь має реформуватися в кілька етапів: прохідний бал, міжнародні незалежні оцінювання під час навчання і посилення вимог до стандартів викладання.

Цьогоріч на спеціальності "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія" могли вступити лише ті абітурієнти, які набрали понад 150 балів за результатами ЗНО з конкурсних предметів – біології, хімії або математики. Це сприятиме тому, що професію лікаря отримуватимуть найкращі, говорять у МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО-2018: ЧОМУ НЕОБ'ЄКТИВНИЙ РЕЙТИНГ ОБЛАСТЕЙ

Надрукувати
мітки:
коментарів