Поділитись:

На Волині село хоче змінити сільраду

Понеділок, 17 вересня 2018, 08:40

Жителі села Сільце Горохівського району, що входить до Цегівської сільської ради, мають бажання приєднатися до Горохівської ОТГ.

В той же час, згідно з Перспективним планом, згадана сільська рада претендує увійти до складу Мар'янівської ОТГ. Жителі Сільця переконують, що їм не вигідно це з позиції географічного розташування, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Законодавство передбачає, що ОТГ формуються з сільських рад, а не окремих сіл. Відтак мешканці звернулися до облради за підтримкою.

Питання неодноразово слухалося на засіданнях постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Депутати внесли на розгляд сесії проект рішення "Про підпорядкування села Сільце Горохівського району". За результатами засідання стало зрозуміло, що Сільце може бути в складі Журавниківської сільської ради, разом з якою воно входитиме до горохівської ОТГ. Сесії рекомендовано підтримати відповідний проект рішення.

Саме ж рішення обласної ради після ухвалення буде надіслане до Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ ПЕРСПЕКТИВНИЙ ПЛАН ГРОМАД: ХТО З КИМ ОБ'ЄДНУВАТИМЕТЬСЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів