Поділитись:

БЕЗ ЦЕНЗУРИ: волиняни зняли фільм про війну на Сході (18+)

Вівторок, 18 вересня 2018, 20:00
БЕЗ ЦЕНЗУРИ: волиняни зняли фільм про війну на Сході (18+)

(УВАГА! В ТЕКСТІ ПРИСУТНЯ НЕНОРМАТИВНА ЛЕКСИКА)

Я був зайнятий невідомо чим, коли зненацька (як завжди) зателефонував Харківський:

"Руслик, мы о тебе не забыли, хотим с господином Шараевским пригласить на закрытую премьеру фильма. Куда подьехать?"

За декілька хвилин Олександр продемонстрував трейлер документальної стрічки, яка стала його режисерським дебютом, та вручив мені обіцяне запрошення.

"Никакой цензуры в фильме нет. Будут маты и разные изречения... Ну, все, как есть на самом деле", коментував він, говорячи в притаманній йому манері – дуже швидко та з активною жестикуляцією.

Через 4 дні я завітав у кінотеатр "Промінь" та одним із перших ознайомився із документальною стрічкою "З нами сила, правда, Бог"...

БЕЗ ЦЕНЗУРИ: волиняни зняли фільм про війну на Сході (18+)

***

"Не кажется ли вам, что мы, блядь, которые занимаются здесь чем-то, вобще не должны думать, что у вас происходит и что у вас за проблемы? Вас же там 40 миллионов! Займитесь, блядь, чем-то, делайте что-то! Мы свою работу выполняем, мы свои жизни, сука, отдаем!" – пряма мова бійця "Айдару" з позивним "Добрий", з якої розпочався фільм, відразу ж дозволила зрозуміти, що наступні 20 з лишком хвилин будуть переповнені відвертістю та голою правдою.

Так і сталося: кадри з різних точок зони АТО раз у раз перебивалися обличчями волинян, які воюють на Сході України, та філософськими коментарями "Доброго", від яких дуже різко поколювало десь в районі хребта:

"Путь человека, посвятившего себя светлой идее...Путь этого человека – прямой! Я сражаюсь за свою Родину! Этот путь – светлый! Когда я был маленьким, мне говорили: "Ты – будущий защитник, ты – будущий воин!" Я не знаю, что сейчас детям говорят... "Ты – будущий пидарас"? Или "Ты – будущий, сука, депутат"? Блять... Мальчика растят воином и защитником. Вершина, самая вершина защиты – защита Родины! Я должен ее защищать!".

Окремою родзинкою стрічки став музичний супровід від бійця з позивним "Абдула". Реп у виконанні воїна, окрім справді "качового" ритму моїх навушниках ледь не цілодобово читають свій хіп-хоп культові Beastie Вoys, Cypress Hill, Public Enemy, 2PAC та інші виконавці, тому дозволю собі говорити, що справді добре, а що – "попса"), бере своїм змістовим наповненням:

"З нами сила, з нами правда, з нами Бог. Я один, ти одна з 93-х. Пам'ятай, що ти вартий 10-х".

***

Люди, які працювали на фільмом: Олександр Калюжний, Олег Черкез, Сергій ШараєвськийЛюди, які працювали на фільмом: Олександр Калюжний, Олег Черкез, Сергій Шараєвський

Коли на великому екрані швидко "пробігли" титри, зал піднявся та аплодував стоячи. Згодом керівник продакшн-студії "Правда Pro" Сергій Шараєвський (яка допомогла авторам стрічки Олександру Калюжному (Харьківський) та Олегу Черкезу (Олег – ініціатор створення стрічки та її оператор) з монтажем фільму) запросив режисера, вищезгаданого Олександра Калюжного, більше відомого, як "Харківський", сказати кілька слів:

" Я знаю, що ти не хочеш, але треба".

Олександр повільно спустився та став поряд із Сергієм. Він не посміхався. Його вираз обличчя був максимально серйозним, а виступ надзвичайно лаконічним:

"Мы хотели снять фильм о волынянах на войне... Вроде, получилось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОСТРІЛИ ТА ВИБУХИ У ВОЛИНСЬКОМУ ЛІСІ (ФОТО, ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів