Поділитись:

В Україні залишилося десять недекомунізованих назв

Середа, 19 вересня 2018, 08:21

Український інститут національної пам'яті не планує ініціювати нові перейменування населених пунктів після того, як Верховна Рада проголосує за декомунізацію решти десяти.

Про це повідомив директор Інституту Володимир В'ятрович у коментарі 112 Україна.

"Ми говоримо лише про те, щоб довести цю роботу з перейменування топоніміки, пов'язаної з комуністичним минулим, йдеться про ще десять населених пунктів, які повинні бути перейменовані в межах декомунізації. Між іншим, два з них на цьому тижні будуть вперше розглядатися на комітеті з питань місцевого самоврядування. Я переконаний, що в цьому році всю роботу, пов'язану з цими проблемами, можна буде завершити", – сказав В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬ МОВЧИТЬ: СТВОРИЛИ САЙТ ПРО НЕДЕКОМУНІЗОВАНІ ОБ'ЄКТИ

При цьому, за прогнозом В'ятровича, український парламент цього тижня підтримає внесення змін до Конституції в частині перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей, після чого ці ініціативи будуть направлені до Конституційного суду.

"Я не бачу підстав якихось, які могли б перешкодити цьому голосуванню", – зазначив він.

Зазначимо, що Верховна Рада у квітні 2015 року ухвалила урядовий законопроект про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку. Згідно із законом, символіка і пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, їхніх цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні заборонені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДОСЛІДИЛИ, ДЕ В УКРАЇНІ НАЙБІЛЬШЕ СУМУЮТЬ ЗА СРСР

Надрукувати
мітки:
коментарів