Поділитись:

На Волині чотири села через борги сидять без води

Середа, 19 вересня 2018, 15:40
На Волині чотири села через борги сидять без води

У Грядівській сільскій раді Іваничівського району, куди входить 5 сіл, люди залишилися без водопостачання.

Іваничівська філія ПрАТ "Волиньобленерго" припинила постачання електричної енергії на водонапірну башню. Причиною стали 60 тисяч гривень заборгованості, – інформує БУГ.

Села Гряди, Кропивщина, Тишковичі, Хренів несправно платять за надані послуги. Найбільше споживачів, що здійснюють оплату несвоєчасно, – у селі Тишковичі. Там кажуть, що води в людей немає з 17-го вересня.

Мешканці села Низкиничі натомість отримують послуги водопостачання в місті Нововолинськ.

Сільська рада та комунальне підприємство у кожному із 4-х сіл збирають гроші з боржників. У комунгоспі інформують, що на сьогодні вдалося зібрати 29 тисяч гривень.

"Заборгованість становить 60 тисяч гривень, а там ще ж є поточні нарахування… Є правила користування електроенергією, де чітко розписано, як треба працювати нам і споживачам. Є договір між нами і споживачем про те, як надаються ці послуги і як вони оплачуються. Ми попередили споживачів і дали термін, у який вони повинні були вжити заходів, щоб сплатити борг. Після закінчення терміну попередження не було вчинено жодних дій для сплати заборгованих коштів і ми змушені були припинити постачання енергії на водобашні. Сьогодні зранку ми отримали 5 тисяч гривень, чекаємо ще на 15 тисяч", – повідомив директор Іваничівської філії ПрАТ "Волиньобленерго" Андрій Самчук.

Жителі, які вчасно платять за комуналку, обурені, адже їх поставили в ті ж умови, що й боржників. Свою думку люди висловлюють у соцмережах. Кажуть, що водопостачання і так з перебоями усе літо.

У сільраді відмовилися коментувати ситуацію, а мешканців, які мають питання, скеровують до комунальної служби. Людям, які сумлінно сплачують за послуги, вже повідомили, скільки ще їм сидіти без води: водопостачання обіцяють відновити 19-го вересня до кінця дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ЗДОРОЖЧАЛА ВОДА

Надрукувати
мітки:
коментарів