Поділитись:

Мозок людини запрограмований на лінь, – вчені

Середа, 26 вересня 2018, 07:30

Серед молоді набирає популярність пропаганда здорового способу життя та ідея відкриття малого бізнесу. Багато груп в соціальних мережах спрямовані на те, щоб мотивувати людину і навчати чомусь новому.

Психологи провели дослідження, в якому з'ясували, що далі, ніж просте читання книг і груп щодо саморозвитку, справа просувається лише в одиничних випадках, – інформує 24 телеканал.

У дослідженнях взяли участь 29 молодих людей. Під час проведення вправ за ділянками мозку випробовуваних стежили медики. Прилади фіксували надзвичайно високу роботу відділів півкуль при виконанні навіть найпростіших завдань.

З'ясувалося, що молоді люди з великими труднощами виводили намальованого персонажа із зони комфорту (в прямому сенсі). Їх мозок при цьому напружувався, витрачаючи додаткові ресурси.

Психологи запевняють, що лінь – це зовсім не вада, а природна модель поведінки. Тобто, мозок людини прагне захистити тіло від виконання зайвої роботи і стресу. Зі слів дослідників, мозок людини готовий витрачати додаткові зусилля, але за умови, що тілу не доведеться робити зайвих рухів.

Висновок вчених такий: лінь – природна модель поведінки, мозок намагається зробити все, щоб уникнути фізичної активності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЧЕНІ ДОВІДАЛИСЯ, ЩО ЇЛА ЛЮДИНА 5 ТИСЯЧ РОКІВ ТОМУ

Надрукувати
мітки:
коментарів